Šįmet stojusių į pedagogines studijas laukė naujovės – į valstybės finansuojamas vietas būsimų pedagogų buvo priimama maždaug dvigubai mažiau. Norintys tapti mokytojais turėjo laikyti papildomą motyvacinį testą, pusei geriausių studentų žadėtos 400 Lt dydžio stipendijos.

Nors jau baigėsi pirmasis mokslo metų mėnuo, studentai sako stipendijų nematę. „Mums prodekanė pasakė, kad nieko nežino, nors ministras stipendijas žadėjo. Nieko nežino ir kituose fakultetuose. Niekas nežino, kur tie pinigai. Žinau žmonių, kurie tik dėl žadėtos stipendijos į pedagogiką stojo“, - kalbėjo VPU Lituanistikos fakulteto studentas Povilas.

Išmokės spalį

„Kaip žadėjome, taip ir yra – paskaičiuotos stipendijos 50 proc. įstojusių į pedagogines studijas. Jie gaus po 400 Lt per mėnesį“, - DELFI teigė švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė. Stipendijos bus mokamos nuo pirmojo semestro, jas gaus apie 500 studentų.

Pasak N. Putinaitės, šiomis dienomis pinigai turi pasiekti pedagogus rengiančias aukštąsias mokyklas. Aukštosios turi pasitvirtinti tvarką ir atrinkti 50 proc. stipendijas gausiančių studentų.

„Reikia apgailestauti, kad aukštosios mokyklos studentų neinformuoja. Kiek kalbamės su aukštosiomis, jos skaičiuoja ir svarsto, kokią tvarką patvirtinti, tik gaila, kad neinformuoja studentų“, - sakė N. Putinaitė.

„Ponai, ir mes nežinojome. Mes gavome ministro rugsėjo 30 dieną pasirašytą laišką, kuriuo patvirtinta suma. Stipendijas studentai gaus kartu už rugsėjį ir spalį“, - sakė VPU studijų prorektorius Vytautas Bernotas.

Pasak V. Bernoto, šiuo metu svarstoma, kaip stipendijas paskirstyti pirmame semestre, mat kol kas pirmakursiai neturi studijų rezultatų – jie priimti pagal mokyklos baigimo rezultatus. „Gal pirmame semestre, kol jie neturi studijų rezultatų universitete, būtų galima visiems mokėti po 200 Lt, o nuo antro semestro geriausiai pusei - po 400 Lt“, - svarstė prorektorius.

Tvarkai, kaip stipendijos bus paskirstomos, turės pritarti ministerija ir Senatas.

Dėkojame DELFI skaitytojui už informaciją!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją