Nors naujųjų technologijų amžiuje pasitelkiami inovatyvūs sprendimai, grįžtama ir prie visai senų religinių apeigų. Viena tokių yra mantra arba kitaip tariant proto įrankis, kuriuo naudojasi budistai ir induistai.

Edukacinės bendrovės kalba.lt vadovas, profesionalus karjeros konsultantas Rytis Jurkėnas „Žinių radijui“ teigė, jog mantrą jis jaunuoliams duoda atlikti it kokius namų darbus.

„Mantra yra vienas iš namų darbų, kuriuos aš duodu jauniems žmonėms, kai jie pas mane ateina individualios konsultacijos jau pasidarę karjeros testus, aptarinėjant. Ir tai yra viena iš specialybės ieškojimo metodikų, kurią reikia rasti. Jauni žmonės ieško sėkmingos karjeros“,- pasakojo R.Jurkėnas.

Pasak pašnekovo, priversti jauną žmogų susimąstyti.

„Tai vat šita mantra- noriu, noriu, noriu, myliu, myliu, myliu - ypatingai ryški, kada tu tuos žodžius užrašai, jie verčia jauną žmogų susimąstyti“,- sakė R.Jurkėnas.

„Kai mes kalbame apie žodį myliu tikslas yra atmesti loginį pradą, nes kai mes sakome noriu, tai jis yra šiek tiek susijęs su protine žmogaus veikla, nes tu nori kažko dėl kažko – noriu gerai gyventi, noriu būti laimingas ir panašiai. Kai mes kalbame apie myliu, mes išeiname į ezoterinę plotmę. Nes pasakyti, kad myliu sąmoningai ar protu, skamba neįtikinamai. Yra tiesiog myliu. Jis yra emocinis produktas ir veiklos rezultatas. Todėl norisi jį įdėti į karjerą, nes aistros momentas karjeroje yra be galo svarbus, tačiau užmirštas“,- kalbėjo R.Jurkėnas.

Laida „Prie pietų stalo“ transliuojama antradieniais, trečiadieniais ir penktadieniais 12.10 val.