Berniuko auklėtoja pasigedo tik tada, kai po 17 valandos pasiimti sūnaus atėjo motina. Ant kojų sukilo pranešimą apie dingusį vaiką gavusi policija. Patruliai ėjo gatvėmis klausinėdami praeivių. M.Budinaitė lakstė po miestą visiems rodydama telefonu nufotografuoto sūnaus atvaizdą. Apie 20 val. M.Budinaitė išgirdo ilgai lauktą telefono skambutį. Smilčių ir Kastyčio gatvių sankryžoje jūros link bėgantį berniuką pamatė vaiko dėdė. Nuo darželio iki tos vietos – beveik pustrečio kilometro. Surastas vaikas motinai papasakojo, jog iš darželio išėjo supykęs ant auklėtojos.

Pradingęs vaikas sukėlė sąmyšį ir darželyje. Neslėpdama susijaudinimo auklėtoja teisinosi, kad didelio vaikų būrio neįmanoma sužiūrėti. Prasidėjus vasarai ji yra atsakinga už dvi auklėtinių grupes – tą dieną buvo 19 vaikų.

„Mažesniųjų ir didesniųjų grupės turi atskiras rūbines. Kol po vakarienės padėjau aprengti penkiamečius vaikus, mažiesiems liepiau laukti manęs. Po to nuskubėjau aprengti mažųjų, vis dirsčiodama pro duris, kad vieni į kiemą neišeitų didesnieji”, – pasakojo auklėtoja. Ji prisipažino, kad išvedusi į kiemą vaikus jų nesuskaičiavo.

Paaiškėjo, kad baigiantis darbo dienai pradingstančių vaikų darželyje ne itin ir pasigendama, nes juos niekam nesakę pasiima tėvai.