„Dėl nemokamo maitinimo galima kreiptis nuo liepos 1-osios ir per visus mokslo metus. O dėl paramos mokinio reikmenims – iki spalio 5 dienos. Dėl socialinės paramos mokiniams bendrai gyvenantys asmenys ar vienas gyvenantis asmuo gali kreiptis į Kauno miesto savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus specialistus seniūnijose“, – naujienų agentūrai ELTA ketvirtadienį paaiškino šio skyriaus vedėja Ana Sudžiuvienė.

Mokiniai turi teisę į nemokamus pietus, nemokamą maitinimą vasaros atostogų metu mokyklose organizuojamose dieninėse vasaros poilsio stovyklose ir paramą mokinio reikmenims įsigyti, jeigu vidutinės pajamos vienam iš bendrai gyvenančių asmenų ar vienam gyvenančiam asmeniui per mėnesį yra mažesnės kaip 1,5 VRP (valstybės remiamų pajamų, šiuo metu – 153 eurai) dydžio.

Pakitus vartojimo prekių bei paslaugų kainoms, nuo šių metų, priminė A. Sudžiuvienė, padidėjo parama mokinio reikmenims įsigyti iki 1,5 bazinės socialinės išmokos. Dabar ši parama yra 57 eurai, o buvo 45,60 euro.

Atsižvelgiant į bendrai gyvenančių ar vieno gyvenančio asmens gyvenimo sąlygas – kai šeimoje auga trys ir daugiau vaikų, tėvai (vienas iš tėvų) ar mokinys, dėl kurio kreipiamasi, turi negalią, įvykus gaisrui, padariusiam žalą bendrai gyvenančių asmenų turtui, sveikatai, kai mokinys yra patyręs socialinės riziką, mokiniai turi teisę į nemokamus pietus ir nemokamą maitinimą vasaros atostogų metu mokyklose organizuojamose dieninėse vasaros poilsio stovyklose tais atvejais, jeigu vidutinės pajamos vienam iš bendrai gyvenančių asmenų ar vienam gyvenančiam asmeniui per mėnesį yra mažesnės kaip 2 VRP (204 eurai) dydžiai.

„Kol kas anksti prognozuoti, kad šiais metais realiai prašančiųjų paramos moksleiviams Kaune bus žymiai mažiau, nes prašymų teikimo laikas dar nesibaigė. Manome, kad daugiau nei liepą tėvų suskubs kreiptis su prašymais rugpjūčio mėnesio pabaigoje, prieš pat mokslo metų pradžią. O rudenį galėsime tiksliau suskaičiuoti rezultatus“, – Eltai sakė Kauno socialinės paramos skyriaus vedėja A. Sudžiuvienė.