Norą dalyvauti konkurse pareiškė daugiau nei 450 mokyklų ir 40 visuomenės vietinių organizacinių komitetų, kuriuose „Lietuvos istorijos žinovo” užduotis spręs daugiau nei 30 tūkstančių piliečių. Visiems konkurso dalyviams bus pateikta vienoda užduotis su klausimais iš įvairiausių Lietuvos istorijos laikotarpių. Užduoties atlikimui skiriamos 45 minutės.

Negalintys atvykti į konkursą turės galimybę kovo 10 d. 12-14 valandą užduotį atlikti DELFI, o kovo 10-13 dienomis edukacinės programos GoHisto puslapyje www.gohisto.lt.

„GoHisto sistemoje su vyresniųjų klasių mokiniais ruošiamės istorijos egzaminui, giliname istorijos žinias. Išgirdus apie organizuojamą konkursą supratome, jog norime ir galime padėti istorijos mokytojų asociacijai. Elektroninis testas – puiki išeitis tiems, kurie kovo 10-ą dieną fiziškai negali dalyvauti konkurse arba šiuo metu gyvena ne Lietuvoje. Tikime, kad su GoHisto pagalba „Lietuvos istorijos žinovas” atsiras kiekviename pasaulio kampelyje.” – teigė Vilniaus universiteto studentas, edukacinės programos GoHisto bendraįkūrėjas Simas Jaskutėlis.

Konkurso organizatoriai tiki, jog dalyviai ne tik pasitikrins savo žinias, bet ir išeis naujo sužinoję ir dvasiškai praturtėję. Viliamasi, jog „Lietuvos istorijos žinovas“ taps tradiciniu ir prasmingu Kovo 11–osios paminėjimu visoje Lietuvoje.