„Svarbiausia – pamatyti, kad mokytis galima kitaip, kad reikia ieškoti ir kitų mokymosi modelių, kurie geriau padės atsirinkti ir įsisavinti žinias šių didžiulių informacijos srautų verpete. Mums įprastas mokyklos modelis – nuo skambučio iki skambučio, nuo pamokos iki pamokos – nesikeičia nuo XIX a. Panaši išliko ir pamokos struktūra, paremta žinių patikra ir naujų išdėstymu“, – kalbėjo G. Steponavičius.

Jo teigimu, „Mokyklos“ parodose galima pamatyti kelių disciplinų sintezę – pavyzdžiui, įsitikinti, kad su šiuolaikinėmis technologijomis galima mokyti istorijos arba muziejuje rengti biologijos pamoką.

Po renginio atidarymo G. Steponavičius naujausias technologijas išmėgino pats – išbandė, kaip antrokai per šiuolaikines technologijas susipažįsta su Baltijos jūros augalija ir gyvūnija.

Beje, sveikinimo kalbą ministras sakė žvilgčiodamas į planšetę, o ne į tradicinius popieriaus lapus.

„Galima laikyti simbolika: jei technologijos skverbiasi ir į politikų gyvenimus, tai mokyklose tai turi tapti gyvenimo kasdienybe ir pagalbininku. Man atrodo, kad kiekvienas tobulėti norintis žmogus turi žiūrėti į naujoves kaip į galimybę, o ne kažkokią fobiją. To linkėčiau ir mokykloms – visur reikalingas noras gauti ir stiebtis, nebijoti išmokti daugiau“, – DELFI sakė G. Steponavičius, paaiškinęs, kad planšetiniu kompiuteriu renginiuose naudojasi jau porą metų.

Planšetės nėra naujiena ir kai kuriose šalies mokyklose. Ministras sakė, kad kaip pilotiniai projektai nešiojamieji kompiuteriai ir planšetės mokyklose atsirado prieš keletą metų. Jau šįmet keli tūkstančiai penktokų bus aprūpinti planšetiniais kompiuteriais. Artimiausiomis savaitėmis planšetės pasieks penktokų mokytojus.

Paroda „Mokykla“ vyksta lapkričio 23-25 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Šiemet joje bus akcentuojamas kūrybingas ugdymas, inovatyvios mokymo koncepcijos, galinčios pakeisti tradicines švietimo programas. Parodoje planuojama surengti 283 įvairius renginius pedagogams, švietimo specialistams, mokiniams, jų tėvams. Parodą organizuoja LITEXPO kartu su partneriais – Švietimo ir mokslo ministerija bei Ugdymo plėtotės centru.