Kaip pranešė Vilniaus pareigūnai, apie mokykloje alkoholiu apsinuodijusį vaiką jiems buvo pranešta po vidurdienio. Svaigalų 14-metis į mokyklą atsinešė pats.

Tai DELFI patvirtino ir mokyklos direktorės pavaduotoja. Pasak moters, alkoholiu apsinuodijęs berniukas – labai gerai besimokantis, drausmingas mokinys.

Rastas girtas sugebėjo papasakoti tik tiek, kad sugalvojo paragauti alkoholio ir iš tėvų baro pasiėmė vieną butelį. Brendį gėrė vienas, prieš kūno kultūros pamoką, persirengimo kambaryje.

„Kiek išgėrė, kiek išlaistė niekas nematė, tačiau atėjusi mokytoja jį rado apsvaigusį. Iš pradžių vaikas dar kalbėjo, o paskui pradėjo balti ir buvo matyti, kad gali greitai prarasti sąmonę. Iškvietėme greitąją medicinos pagalbą ir tėvus. Policija atvažiavo pirmoji, paskui atvyko medikai ir tada tėvai, kurie ir palydėjo vaiką iki ligoninės“, - pasakojo pedagogė.

Pasak DELFI pašnekovės, su Vaiko gerovės komisija su tėvais ir mokykloje alkoholio gėrusiu vaiku kalbės posėdyje. Mokyklos psichologei įvykis bus proga su kitais mokiniais pasikalbėti apie alkoholio žalą.

„Tikimės, apsinuodijusiam mokiniui pirmas kartas bus gera pamoka. Taip pat, kaip ir kitiems vaikams“, - sakė mokyklos direktorės pavaduotoja.

Mokinio pavardės ir mokyklos neviešiname paisydami nepilnamečių duomenų apsaugos.