Vakare prasidėjusiame renginyje pasirodė kanklių, skudučių, birbynių ansambliai, akordeonininkų orkestrai, chorai, instrumentinės ir vokalinės grupės. Ansamblių vakaro metu stengtasi parodyti jaunuomenės augimą, papročių ir tradicijų gerbimą. Šio vakaro meno vadovu tapo choreografas ir baletmeisteris Vytautas Buterlevičius.

Į vakare valandą prasidėjusį koncertą susirinko daugybė žmonių, buvo užpildytos beveik visos sėdimosios vietos. Žiūrovai garsiai šaukė plojo, šokėjams ir dainininkams, darė „bangą“. Renginio dalyviai linksmai sukosi ir scenoje, ir už jos.

Septintąją dainų šventę pradėjo vokalinė ir instrumentinė choreografija. Po liaudiškais kostiumais ir baltomis skaromis pasipuošusių dalyvių pasirodymo į sceną tarti žodžio atėjo švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius. Jis išreiškė tikėjimą, jog augantis jaunimas puoselės tradicijas.

„Noriu palinkėti, kad savo darbais ir žodžiais, šokiais ir dainomis prisidėtumėte prie Lietuvos kūrimo. Šventė nesibaigia, ji tęsiasi. Mūsų vaikai grįžę į namus savo entuziazmu užkrės draugus ir namiškius“, – kalbėjo G. Steponavičius.

Švietimo ir mokslo ministras pasidžiaugė, kad, nepaisant blogo oro, pasižiūrėti tradicija tapusios šventės susirinko daug žmonių.

Žiūrovų gausa džiaugėsi ir kolektyvo „Malūnėlis“ narės Viktorija ir Ineta. Jos teigė, kad daug ir sunkiai dirbo, o žmonės susirinko nepaisydami net blogo oro. Koncerto dalyvės pasakojo, jog, nepaisant sukaus darbo, yra patenkintos dainų švente.

„Daug repetavom, kartais net nespėdavome pavalgyti, grįždavome vėlai vakare. Bet Dainų šventėje tikrai dar kartą sudalyvautume“, – pasakojo merginos.

Kas tris metus vykstančios moksleivių dainų šventės pabaigą simbolizavo Kęstučio Musteikio sukurtos devynių metrų aukščio šiaudinės statulos „Saulės bokštas“ liepsnos.

Skulptūrai degant, jaunimas toliau šoko. Prie jų prisijungti buvo kviečiami ir žiūrovai.

Dvi valandas trukęs ansamblių vakaras pabaigė šventę, kurioje dalyvavo 20 000 dalyvių ir 800 kolektyvų. Šiame renginyje apsilankė ir svečiai iš kaimyninių valstybių.