Anot ministro, investicijų į mokslo ir verslo bendradarbiavimo skatinimą niekada nėra per daug, toks yra ir Europos Sąjungos naujojoje finansinio periodo prioritetas.

"Kur padėti kito periodo pinigus, skirtus mokslinių tyrimų ir eksperimentinei plėtrai? Olandijos ministras sakė - reikia nupirkti bilietus į tolimą salą, susodinti mokslininkus ir verslininkus, toli, kad jie negalėtų iš ten pabėgti, ir jie turi šnekėtis. Ir jie ten nuvažiavę neturės ką veikti - jie šnekėsis ir tai bus geriausia investicija", - sako D. Pavalkis.

"Tai tampa kertiniu akmeniu kito periodo finansavimui, nes infrastruktūrinių pinigų Europos Komisija neduoda nei pusės tiek, kiek yra poreikis, galbūt dar mažesnę dalį. Vadinasi, visi akcentai yra sudėlioti taip, kad paskatintume verslo ir mokslo bendradarbiavimą su aiškiu tikslu - kad iš to gimtų parduodamas produktas", - pridūrė ministras, suprasdamas, jog dėl to gali kilti tam tikras giliųjų ir bazinių mokslo atstovų nusivylimas.

Pasak jo, kol kas negalima teigti, jog Lietuvoje mokslo ir verslo bendradarbiavimo, inovacijų perdavimo verslui srityje viskas yra gerai. Didžiausią pažangą čia, ministro manymu, yra pasiekęs Kauno technologijos universitetas.

"Statistika rodo, kad pagal inovacijas esame kažkur ES gale. Tikiuosi, kad šiame periode ES parama bus nukreipta ne tik į mokslo rezultatų generavimą, ką mes prispausdiname visokių gražių straipsnių, bet ir į tiesioginį poveikį ekonominei, gamybos ir socialinei gerovei. Neatrasime mes kažkokių didžiulių naftos plotų, neatrasime dujų telkinių, taip kad tenka pasikliauti galva ir verslumu", - tvirtina ministras.

Ketvirtadieni Mokslo akademijoje surengta diskusija "Žinių ir technologijų perdavimo vaidmuo mokslo ir verslo partnerysčių plėtrai".