Studentų atstovai tvirtino, kad šeštadienį pasirodė vos vienas kitas studentas, o pirmadienį jau per pirmąją priėmimų valandą buvo sudaryta pusė savaitgalio sutarčių. Tačiau didžiausio antplūdžio tikimasi popiet.

Didžiausio antplūdžio tikisi pirmadienį

Kadangi šeštadienį žmonių, norinčių sudaryti sutartis su universitetais, buvo nedaug, studentai priėmimuose didžiausio antplūdžio tikisi pirmadienį.

„Šiandien visi laukia didžiausio antplūdžio popiet, kai „fuksai“ išsimiegos, suvažiuos iš kitų miestų“, - apie pirmadienio priėmimus kalbėjo Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto studentų atstovybės narė Eglė. Tačiau, pasak jos, žmonių srautas neturėtų būti per didelis, nes būsimieji studentai paprastai pasiskirsto tolygiai per visas priėmimų dienas.

Vilniaus Gedimino technikos universiteto Verslo vadybos fakulteto pirmakursių kuratorius Justas taip pat teigė, kad daugiausiai žmonių tikisi šiandien, nes šeštadienį pasirodė vos vienas kitas būsimasis studentas.

Prie notaro durų Vilniaus universitete, turinčio patvirtinti dokumentus, būsimųjų studentų eilė nemažėja, tačiau priėmimuose besidarbuojantys žmonės teigia, kad su darbu lengvai susitvarkys.

Sistemos sutrikimai iš vėžių neišmušė

Abiturientai kvietimus studijuoti turėjo gauti dar penktadienį, tačiau kai kuriems būsimąją specialybę pavyko sužinoti tik šeštadienį. Tačiau tai neturėtų sudaryti didesnių problemų būsimiems studentams.

Komunikacijos fakulteto studentų atstovybės pirmininkas Aurimas nelinkęs dėl mažo žmonių srauto savaitgalį kaltinti vien tik LAMA BPO sistemos sutrikimų.

„Šeštadienį kai kurie studentai dar svarstė, ką pasirinkti, nes gavo kvietimą į mokamą vietą universitete arba nemokamą kolegijoje“, - aiškino Aurimas. Pasak jo, dabar visi apsisprendę ir važiuoja pildyti dokumentus.

Būsimas molekulinės biologijos studentas Martynas taip pat teigė, kad LAMA BPO sutrikimai nesutrukdė pateikti dokumentus. Anot jo, šeštadienį vis vien nebūtų vykęs sudarinėti sutarties, o pasirinko pirmadienį, kad toliau galėtų poilsiauti likusią savaitę.