Pasak švietimo skyriaus specialistų, kitų miestų vaikai už būrelius moka brangiau, todėl nuo du tūkstantųjų metų nekitusį neformaliojo švietimo paslaugų mokestį būtina peržiūrėti.

”Neformaliojo švietimo mokyklų, kurios išgyvena iš savivaldybės biudžeto lėšų negauna kažkokių dotacijų valstybinių, jų biudžetai išaugo beveik du kartus ir remiantis tuo, matyt, jau pribrendo reikalas pakelti ir mokestį ir prie šito prisidėti ir tėvams daugiau”, - sako Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjos pavaduotoja Asta Lesauskienė.

Švietimo skyriaus duomenimis, praėjusiais metais tėvų mokesčiai už neformalųjį vaikų ugdymą siekė per keturis šimtus tūkstančių litų, tačiau kiek bus realiai sutaupyta, skelbiant naujus įkainius, švietimo specialistai pasakyti negalėjo.

Neformaliojo ugdymo mokyklas išlaiko savivaldybė, moka tėvai, dalis lėšų atitenka ir iš krepšelio lėšų, tačiau pasak specialistų, iš pastarojo galima gauti net kelis kartus daugiau - dabar gi vaikų saviraiškai nepanaudoti pinigai lieka bendrojo lavinimo mokyklose.

“Trūksta dialogo tarp neformaliojo švietimo mokyklų ir bendrojo lavinimo mokyklų, kadangi ta sistema - patekimo moksleivio krepšelio lėšų sudėtinga ir čia reikia bendradarbiavimo tarp šitų mokyklų ir, žinoma, tėvų.

Didžiausias darbas būtų neformaliojo ugdymo švietimo mokyklų dirbti su tėvais ir paaiškinti tą sistemą, kad kiekvienas vaikas savo moksleivio krepšelyje turi vidutiniškai dvidešimt litų – tai priklauso nuo vaiko amžiaus grupės ir jisai gali pasirinkti”,- Švietimo skyriaus vedėjos pavaduotoja Asta Lesauskienė.

Mokesčių didinimui už neformalųjį mokinių ugdymą dar turi pritarti miesto taryba. Švietimo skyriaus duomenimis, neformaliojo ugdymo įstaigas lanko per keturis tūkstančius mokinių.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją