Švietimo skyriaus duomenimis, praėjusiais metais tėvai už darželius ir lopšelius sumokėjo daugiau kaip pusketvirto milijono litų, kiek konkrečiai bus sutaupyta pinigų labiausiai pažeidžiamų socialinių sluoksnių sąskaita, neaišku, mat švietimo skyriaus vedėja Violeta Damskienė teisinosi nespėjusi suskaičiuoti.

“Šiuo metu lengvatoms kompensuoti savivaldybė skiria netoli milijono – tai per aštuonis šimtus tūkstančių litų. Aišku, sumažinus lengvatų ir ta suma turėtų sumažėti. Mes dabar tiksliai nesame suskaičiavę”,- sako Švietimo skyriaus vedėja Violeta Damskienė.

Per tūkstantį tėvų, leidžiančių vaikus į lopšelius-darželius, yra visiškai arba iš dalies atleisti nuo mokesčio, kuris per mėnesį siekia pusantro šimto litų.

Lengvatas ketinama naikinti už neįgalius, socialinės rizikos šeimose augančius vaikus bei našlaičius.

Pateikusi lengvatų naikinimo scenarijų, švietimo skyriaus vedėja sako, kad tėvai tokiais sprendimais, ko gero, nebus patenkinti.

“Tėveliams dar nebuvo įvardinta, nors aš manau, kad tai jokia naujiena, ir manau, kad nepatiks, nes vis tiek nėra populiarus sprendimas, jeigu jis bus priimtas”, - pripažįsta Švietimo skyriaus vedėja Violeta Damskienė.

Dėl lengvatų darželinukams politikai žada apsispręsti dar šį mėnesį. Sutaupyti tikimasi ir dar sykį peržiūrint per vasarą veikiančių darželių skaičių – vietoj dabar numatytų devynių palikti septynis, mat savivaldybė neturinti iš ko du mėnesius lopšelių-darželių darbuotojams sumokėti atlyginimų.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją