Kartu jis pripažino, kad, ko gero, bus siūloma atostoginiams reikalingus per 200 milijonų litų išskaidyti į dvi dalis.

„Šis klausimas yra svarstomas, tai susitikime įvardijau kaip galimybę suprasdamas, kad tokios lėšų sumos sukaupimas birželio pabaigoje – liepos pradžioje – didelė našta biudžetai“, - po susitikimo DELFI sakė G. Steponavičius. Pasak jo, taip anksčiau jau buvo elgtasi.

Nuo ateinančių mokslo metų taip pat numatyta viena savaitine valanda mažiau skirti neformaliajam mokinių švietimui. „Nuo klasių komplekto nuimant po vieną savaitinę pamoką būtų pats švelniausias ir neskausmingiausias sprendimas“, - aiškino G. Steponavičius. Anot jo, taip ketinama sutaupyti apie 30 milijonų litų. Dar per 6 milijonus dėl vaikų skaičiaus mažėjimo ketinama sutaupyti iš mokinio krepšelių.

Ministras sunkmečiu pedagogų prašė supratimo – kai aplink tiek bedarbių, mažinami atlyginimai, mokytojų atlygiai nemažėja. Esą jei kitose srityse mažinimas siekė 10-15 proc., pavykę iškovoti, kad švietime 1,5 proc. temažėtų mokinio krepšelio lėšos.

Atsiskaityti žada liepos gale

„Atostoginiai pedagogus už vasaros mėnesius pasieks laiku, tačiau svarstoma galimybė juos mokėti ne iškart už visą vasarą prieš prasidedant atostogoms, o dalimis. Tai reiškia, kad atsižvelgiant į ribotus finansinius resursus, gali būti, kad užmokestis bus mokamas už kiekvieną mėnesį atskirai. Teisėti mokytojų lūkesčiai nebus pažeisti,“ – trečiadienį išplatintame pranešime Utenoje pasakytus žodžius tikslina G. Steponavičius.

Kaip rašoma pranešime, tai reiškia, kad, atsižvelgiant į ribotus valstybės finansinius resursus, svarstoma galimybė atlyginimą už liepos mėnesį pervesti birželio mėnesio pabaigoje, o užmokestį už rugpjūčio mėnesį – liepos mėnesio paskutinėmis dienomis.

Tuo tarpu Lietuvos švietimo ir mokslo profesinių sąjungų federacijos išplatintame pranešime perspėjama, kad, įgyvendins planus užmokestį už kasmetines atostogas išmokėti tik rudenį, mokytojai naujų mokslo metų gali nepradėti laiku.