„Jūs tikriausiai žinote, kad daugelyje aukštųjų mokyklų Lietuvoje studentams literatūra pateikiama nevalstybine kalba. Teko man susidurti su labai daugeliu atvejų, kai žmonės skundžiasi. Sakykite, kas yra daroma, kad Lietuvos Respublikos studentai studijuodami aukštosiose mokyklose galėtų studijuoti valstybine kalba arba galėtų skaityti mokslinę literatūrą valstybine kalba, ar kažkiek mes skiriame tam lėšų ar mokysime savo studentus tik anglų arba rusų kalba?“, - Vyriausybės valandos metu susirūpino politikas.

Tuo tarpu švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius paaiškino, kad skiriant „studentų krepšelius“ juose numatoma lėšų ir priemonių mokslui įsigijimui

„Viena iš dedamųjų dalių, kam turi būti skiriamos krepšelio lėšos yra įvairios medžiagos įsigijimas, priklausomai nuo studijų specifikos. Tačiau noriu pasakyti, kad aukštajame moksle, kuris tampa vis labiau tarptautinis, užsienio kalbų mokėjimas yra neišvengiamas. Mes palaikome ir palaikysime, kad Lietuvoje būtų kuo daugiau programų ne lietuvių kalba tam, kad pritrauktume studentų iš užsienio. Ir, manau, kad tai mūsų stiprybė, ne silpnybė“, - teigė švietimo ir mokslo ministras.