Kelerius metus Mikierių girininkijos aptvare augintiems devyniolikai gražuolių danielių atėjo laikas pažinti laisvės skonį.

„Mūsų tikslas, manau, labai kilnus. Mes juos tam ir auginome, kad paleistume. M

ums labai pasisekė suformuoti tą bandą pačiu laiku. Jie jau, manau, puikiai jausis, nes susiformavusi atskira banda su savo jaunikliais“, – mano Medardas Seibutis, Anykščių rajono Mikierių girininkijos eigulys.

Anot miškininkų, neverta tikėtis, kad danieliai tuoj pat spruks pro atidarytus aptvaro vartus. Gali būti, kad prie jų išdrįs prisiartinti tik sutemus arba kitą dieną.

Miškininkai žada šerti žvėris, kol šie apsipras girioje ir patys išmoks susirasti maisto.

„Šėrėme įvairiais pašarais. Ir šieno, ir burokų, ir grūdinių kultūrų, kukurūzų duodavom. Dabar, išėję į laisvę, papildomų pašarų kaip ir natūraliai negautų, todėl mes pasirūpinome, nupirkome iš ūkininkų paruošto šienainio“, – pasakoja Laimis Trumpickas, Anykščių rajono Mikierių girininkijos girininkas.

Dalyvaudami gyvūnijos gausinimo programoje prieš penkerius metus miškininkai 20 danielių atsivežė iš Vokietijos ir užaugino bandą iki 80 gyvūnų. Šią žiemą dar 10 jų ketinama išleisti. Dabar Anykščių rajone laisvėje gyvena apie 100 danielių.