Penkis vaikus auginantys Peleniškių kaimo gyventojai Jolanta ir Sigitas Latonai tvirtino, kad jau nuo pavasario vaikai pradėjo pasakoti netoli namų pastebėję neregėtą būtybę. Jos galva panaši į avies, o kiek daugiau nei metro ilgio kūnas apaugęs tamsiais plaukais.

Šeima ne juokais išsigando, kai kažkoks padaras užpuolė 15-metį sūnų. Paauglys pastebėjo, kad užpuoliko letena buvo su plėvėmis tarp pirštų. Ant kojos liko iki kraujo nubrėžtas grybšnis. Netrukus paaugliui pasigirdo, kaip kažkas sunkiai nušuoliavo per negyvenamos trobos medines grindis.

J.Latonienė po šio įvykio nuvežė sūnų paskiepyti nuo pasiutligės. Į klausimą, koks tai galėjo būti gyvūnas, išsigandusi J.Latonienė atsakė: „Mes manome, kad tai čupakabra“ (mistinis Pietų Amerikos gyvūnas).

Elona Pipiraitė, Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Biržų agentūros vedėja: "Mažai tikėtina, kad į Lietuvą galėjo užklysti koks nors egzotinis gyvūnas. Berniuką galėjo išgąsdinti vietinis keturkojis. Aplinkui sodybą, prie kurios buvau nuvažiavusi, yra vandens telkinių. O vaiko matyto žvėries letena buvo su plėvėmis, todėl spėčiau, kad berniukas galėjo susidurti su bebru ar ūdra."

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją