Jei M.K.minėtą nusižengimą būtų padaręs prieš kelias savaites, bauda grėstų ne jam, o uošviui. Tačiau pagal naujas, praėjusios savaitės pabaigoje Kaune įsigaliojusias Gyvūnų laikymo taisykles administracinės nuobaudos taikomos ne tik augintinio savininkui, bet ir jį vedžiojančiam, globojančiam asmeniui.

Kauno Panemunės komisariato pareigūnai, padedami Afganistano karo veteranų, surengė pirmąjį mieste oficialų reidą, kurio metu siekta perspėti visuomenę, jog nuo šiol bus nuolat tikrinama, kaip kauniečiai prižiūri savo augintinius ir laikosi mieste nustatytos tvarkos.

Pagal ją būtina surinkti gyvūnų ekskrementus, šunis vedžioti su pavadėliais, o pavojingiems - privaloma uždėti ir antsnukį. Be to, šunų vedžiotojai privalo tikrintojams pateikti augintinio registracijos ir skiepų dokumentus.

Afganistano karo veteranai reidus Kaune organizuos ne rečiau nei kartą per mėnesį vis kitoje miesto vietoje. Apie juos iš anksto nebus pranešama. Reidai vyks rytais, kuomet masiškai į lauką išvedami šunys.

Akcijos organizatoriai ketina pasidomėti ir tuo, kodėl Kauno miesto savivaldybė iki šiol nėra įrengusi specialių šiukšliadėžių šunų ekskrementams išmesti. "Surinkčiau juos, bet kur dėti? Mesti į buitinių atliekų konteinerį negalima, o specialių vietų nėra", - sakė kaunietė Greta. Valdininkų tikinimu, kol kas taisyklių besilaikantiems kauniečiams tėra viena išeitis - mylimo augintinio ekskrementus parsinešti namo ir išmesti į unitazą.