Neatmetama, kad Pasvalio rajono policijos inspektoriaus Sergejaus Piskunovo mirties galėjo trokšti ir ne vienerius metus artimai su juo bendravusi Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotoja Vida Kazlauskaitė.

Abu 40-mečiai pareigūnai buvo nužudyti lapkričio 5-osios vakare Panevėžio rajono Plukių kaime esančioje sodų bendrijoje "Ekranas-1".

Moteris buvo tapusi įkaite

Nužudytųjų porą gerai pažinoję žmonės "Lietuvos rytui" tvirtino, kad moteris neturėjo vilčių, jog S.Piskunovas paliks šeimą ir ves ją.

Liudininkų teigimu, S.Piskunovas negerbė V.Kazlauskaitės. Visur tampė ją su savimi ir visur užgauliojo: vadino necenzūriniais žodžiais, draudė praverti burną be jo leidimo, neretai ir mušdavo.

"Buvo matyti, kad jam malonu vien nuo minties, jog prokurorė yra jo rankose, visokeriopai kontroliuojama", - atviravo S.Piskunovą gerai pažinoję žmonės.

Manoma, kad S.Piskunovui galėjo būti jau anksčiau griežtai liepta palikti prokurorę ramybėje. Tuos žmones S.Piskunovas turėjo pažinoti.

Broliui atrodo kitaip

Tuo tarpu S.Piskunovo brolis Eugenijus sakė, kad Sergejų su V.Kazlauskaite siejo ne tik meilė, bet ir bendras darbas.

"Jie abu buvo lyg du vienos galvos pusrutuliai. Brolis su ja dažnai kalbėdavosi apie darbą, aptardavo rimtesnių operacijų teisinius niuansus", - "Lietuvos rytui" sakė E.Piskunovas.