Žuvo neblaivus?

Šią bylą teismas pradėjo nagrinėti dar 2014 metų vasarį, tačiau iki šiol byloje taškas nepadėtas.

A. Brikmaniui pareikšti kaltinimai pagal BK 281 straipsnio 5 dalį – tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

A. Brikmanio teigimu, avarijos metu motociklininkas smarkiai viršijo greitį ir tai buvo pagrindinis veiksnys, lėmęs nelaimę. Be to, šokių treneris teigia, kad avarijos metu žuvęs Sigitas Ambrazevičius buvo neblaivus.

„Kuomet buvo paimtas kraujas, nustatytas 0,21 promilės girtumas. Bet kraujas buvo imtas dvi valandos po įvykio. Vidutiniškai per valandą išgaruoja 0,15 promilės, tai reikia 0,3 pridėti. Taip gauname 0,51 promilės girtumą“, - teigė A. Brikmanis.

Rėžėsi į „Audi“ šoną

Nelaimė užfiksuota 2013 metų gegužės 4-ąją Kaune, kai vyko baikerių sezono atidarymas.

Apie 16 val. A. Brikmanis, išvažiuodamas iš prekybos centro „Molas“ automobilių stovėjimo aikštelės, nepraleido K. Baršausko gatve motociklą vairavusio 42 metų S. Ambrazevičiaus.

Kartu su baikerių klubo „Vilkai“ nariu važiavo jo žmona. Po smūgio į „Audi A6” automobilio šoną motociklu važiavusi pora krito ant važiuojamosios dalies – abu patyrė sunkius sužalojimus, o S. Ambrazevičius tą patį vakarą ligoninėje mirė.

Avarijos metu sužaloti, tačiau ne taip stipriai, ir „Audi“ važiavę A. Brikmanis bei jo žmona.

Nelaimę lėmė greitis?

Nepriklausomos ekspertizės specialisto išvadoje, kurią užsakė A. Brikmanis, rašoma, kad motociklas važiavo apie 86 km/val. greičiu. Tuo tarpu bylos duomenimis, motociklininko greitis galėjo būti apie 60-69 km/val.

“Beveik visose ekspertizėse nustatyta, kad motociklininkas viršijo greitį. Prieš kelis posėdžius teismo medicinos ekspertas patikino, kad įvykio metu motociklo vairuotojas buvo girtas“, - teigė A. Brikmanis.

Teismui iškilo klausimų dėl avarijos aplinkybių. A. Brikmanis teigė, kad matė atvažiuojantį automobilį, bet spėjo saugiai kirsti dvi eismo juostas. Tačiau trečia eismo juosta važiavęs motociklininkas rėžėsi į „Audi“.

DELFI žiniomis, žuvusio S. Ambrazevičiaus žmona prašo priteisti 43 tūkst. eurų, dvi dukros – po 30 tūkst. Lt neturtinei žalai atlyginti.

Beje, šiuo metu ši sankryža K. Baršausko gatvėje rekonstruota – čia įrengti šviesoforai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)