Portalo teigimu, antradienį Panemunėje esančios bendrovės patalpose Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) atliko kratas. Įtariama, kad bendrovės atstovai, vykdydami Europos Sąjungos (ES) finansuojamus projektus, apgaule galėjo įgyti maždaug 4 mln. eurų.

Nurodoma, kad devyniems įmonės darbuotojams buvo pateikti įtarimai dėl sukčiavimo, dviem iš jų Kauno apylinkės teismas trečiadienį skyrė suėmimą, likusiems taikytos švelnesnės kardomosios priemonės.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Europos deleguotasis prokuroras Darius Karčinskas naujienų portalui teigė, kad įmonė vykdė keturis ES finansuojamus projektus, o tyrimas buvo pradėtas dar beveik prieš metus.

Anot D. Karčinsko, bendrovė užsiima pramonine veikla. Kaip nurodė jis, tarp įtariamųjų nėra valstybės tarnautojų, valstybinių arba savivaldybės institucijų darbuotojų.

ELTA primena, kad antradienio rytą Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai, norėdami patekti į patalpas Panemunėje, prašė ugniagesių pagalbos.

Kaip pranešė Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, pareigūnui, kopėčiomis užlipus prie antro aukšto lango, name buvę asmenys duris atidarė patys.