Žagino tris kartus

Mažametės žaginimo ir terorizavimo istorija prasidėjo 2011 metų pradžioje viename Kalvarijos apylinkių kaime.

Pačioje 2011 metų pradžioje trys vaikinai išsiviliojo trylikametę prie Kazlų Rūdos traukinių stoties ir du iš jų ją išžagino. Du vaikinai mergaitę laikė, kad ši negalėtų priešintis, o vienas išžagino. Egzekuciją moksleiviai filmavo ir fotografavo mobiliuoju telefonu.

Netrukus ta pati trijulė mergaitę išžagino bute, o 2011 metų rugsėjį – egzekucija pakartota prie tos pačios Kazlų Rūdos traukinių stoties.

Įrašas paplito mokykloje

Įbauginta nukentėjusi mergaitė apie patirtą smurtą niekam neprasitarė. Trijulė terorizavo mergaitę grasindama paviešinti vaizdo medžiagą ir prašė pinigų. Mergaitė skriaudikams atidavė du mobilaus ryšio telefonus.

Tačiau tai vaikinų nesustabdė - užfiksuota vaizdo medžiaga ir nuotraukos paplito mokykloje.

Viena iš mokyklos mokinių apie matytą vaizdą pranešė nukentėjusios mergaitės mamai, kuri kreipėsi į policiją.

Netrukus nustatyti ir trys įtariamieji vaikinai – 1995 metais gimę T. D. ir R. M. bei dabar jau pilnametis Paulius Šatkus (gim. 1993 m.).

Abiems nepilnamečiams, kurie savo kaltę pripažino, teismas skyrė po ketverius metus Nepilnamečių pataisos namuose. P. Šatkus atsipirko pusketvirtų metų lygtine laisvės atėmimo bausme. Teisme neįrodyta, kad P. Šatkus žagino mergaitę. Teigiama, kad jis tik dalyvavo nusikaltimuose.

Visi trys vaikinai prieš teismą stojo pirmą kartą. Be to, nukentėjusiajai visi trys nuteistieji turės atlyginti 30 tūkst. neturtinę žalą. Už nepilnamečius tai turės padaryti tėvai.

Serga depresija

Seksualinę prievartą patyrusios mergaitės mama tiesiogine to žodžio prasme klausydama teismo nuosprendžio virpėjo. Išgirdusi teismo verdiktą moteris neslėpė nusivylimo.

„Tikėjausi, kad jiems bus skirta griežčiausia bausmė, o dabar... Žinoma, teismo nuosprendį skųsiu“, - teigė moteris. Teismo verdiktas gali būti apskųstas per 20 dienų.

Mergaitės mama pasakojo, kad jos dukra iki šiol negali atsigauti po patirto smurto ir „serga gilia depresija“.