Klaipėdos miesto apylinkės teismas trečiadienį atvertė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai pareikšti Rišardui Rogelevičiui.

Jis kaltinamas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo kankinat kitą žmogų, neteisėto laisvės atėmimo panaudojant smurtą, pasikėsinimo tenkinti lytinę aistrą oraliniu būdu su žmogumi prieš jo valią panaudojant fizinį smurtą.

Nukentėjusioji – 22 metų klaipėdietė, kuriai kiekvienas prisiminimas apie prieš beveik metus patirtą siaubą kelia šiurpą.

Mergina pasakojo, jog savaitgalį užėjo pas savo draugę išgerti kavos. Moteris su vyru esą vartojo alkoholinius gėrimus.

„Net nežinau, kaip taip atsitiko, gal Rišardas pergėrė. Tačiau jis tiesiog nusitempė mane į vonią, kur per prievartą išrengė nuogai, mušė, kandžiojo, į mane degino cigaretes, bandė išprievartauti oraliniu būdu. Tačiau aš rėkiau, šaukiau, stūmiau jį nuo savęs, kiek tik turėjau jėgų, todėl jam savo sumanymo įgyvendinti nepavyko“, – siaubingus išgyvenimus pasakojo mergina.

Vonioje vykusi egzekucija užsitęsė net tris paras – tiek laiko sutuoktiniai jos neišleido iš buto, tampė iš vieno kambario į kitą.

„Garsiai rėkiau, prisimenu, kad šaukiau kokias pustrečios valandos. Aišku, už tai sulaukdavau smūgių, tačiau bent jau kaimynai išgirdo, jog kažkas negerai. Jie iškvietė policijos pareigūnus, tačiau mano vadinamieji draugai policininkams durų taip ir neatidarė, todėl manęs niekas neišgelbėjo. Paskui, kai tik pradėdavau šaukti, man užčiaupdavo burną, kad neišleisčiau nė garso“, – dėstė nukentėjusioji.

Ji prisiminė, jog visas tas tris dienas, kol ji buvo įkalinta svetimame bare, sutuoktiniai girtavo. Tai, kaip mušama mergina, matė ir skriaudiko žmona, ir jo mažamečiai vaikai.

„Net nežinau, kodėl mano draugė, jei ją galima taip pavadinti, neiškvietė pagalbos. Gal dėl to, kad buvo girta, o gal bijojo savo vyro, nes jis ją ne kartą anksčiau yra sumušęs. Mano ašaros, raudos, sužalojimai niekam nebuvo įdomūs“, – sunkiai žodžius rinko mergina.

Po trijų dienų skriaudikas prasiblaivė, nes, anot pašnekovės, jam reikėjo į darbą Karinėse jūrų pajėgose. „Net nežinau tiksliai, ką jis ten dirba, lyg virėjas, gal jau ir nebedirba. Tačiau jis išėjo į darbą, tada man pusnuogei pavyko pasprukti iš buto. Tokią mane laiptinėje rado kaimynai, jie ir iškvietė greitosios pagalbos medikus“, – prisiminė nukentėjusioji.

Merginai buvo stipriai sumuštas veidas, ji vos matė viena akimi. Nuo įkandimų ant kūno buvo išplitusios didelės kraujosrūvos, kai kuriose vietose oda buvo nudeginta, nes į ją buvo gesintos cigaretės.

Nustatyta, kad nukentėjusiajai sveikata sutrikdyta nesunkiai. Ji išleista gydytis ambulatoriškai, psichologinės pagalbos neieškojo.

„Gal tiesiog galvojau, kad pati kažkaip susitvarkysiu, pasveiksiu. Tačiau maždaug pusę metų paniškai bijojau vyrų, vos ne į kitą gatvės pusę pereidavau, kai kokį pamatydavau. Aišku, šis įvykis turėjo įtakos ir mano santykiams su gyvenimo draugu, tačiau dabar jau viskas gerai“, – viltingai kalbėjo mergina.

Byla nagrinėjama už uždarų durų. Anot merginos, prokuroras jos skriaudiką prašo įkalinti penkerius metus. „Nežinau, ar tai tinkama bausmė. Gal tiek ir užteks, kad jis suvoktų, ką padarė“, – samprotavo pašnekovė.

Jos mama įsitikinusi, jog pirmiausia reikia ištirti kaltinamojo psichikos būklę. „Juk nesuvokiama, kad sveiko proto žmogus galėtų taip pasielgti. Galima ir pasilinksminti, ir išgerti, tačiau kam tris paras kankinti žmonos draugę ir dar taip, kad matytų ir sutuoktinė, ir vaikai?“ – padaryto nusikaltimo aplinkybės kėlė šiurpą moteriai.