Kovai su gyvais numirėliais jis pasigamino galingų sprogstamųjų įtaisų, informuoja newsru.com.

Teismo sprendimu, vyrui skirta lygtinė ketverių metų laisvės atėmimo bausmė ir 150 tūkst. rublių bauda, pranešė „Interfax“.

Nustatyta, kad nuteistasis neteisėtai pagamino 21 savadarbį sprogmenį, bendra sprogmenų masė buvo 15 kg (ekvivalentas - 12 kg trotilo). Vyras saugojo sprogmenis Iževsko teritorijoje esančiame garaže ir viename iš privačių namų netoli miesto.

2014 m. vienas iš jo savadarbių sprogmenų pats sprogo ir apgriovė patalpą, kurioje buvo laikomi sprogmenys.

2015 m. kovą įtariamąjį sulaikė Federalinės saugumo tarnybos valdybos darbuotojai. Saugumo sumetimais, dalį sprogmenų sunaikino vietoje.

Vyro namuose rado daug sprogstamųjų medžiagų, jų komponentų ir du šaunamuosius ginklus.

Sulaikytas vyriškis pateikė kuriozinį savo neteisėtos veiklos paaiškinimą – neva jis ruošėsi zombių apokalipsei, kuri, jo skaičiavimu, greitai turėjo prasidėti.

Vyriškiui buvo atlikta psichiatrijos ekspertizė, nustatyta šiokių tokių sutrikimų, bet iš esmės vyras pripažintas pakaltinamu.

Pažymėtina, kad futuristinė legenda apie zombių apokalipsę aktyviai naudojama pramogų industrijoje – kuriami siaubo filmai ir kompiuteriniai žaidimai. Kanados mokslininkai modeliavo viruso, paverčiančio žmones zombiais, išplitimą, o Pentagono ir Didžiosios Britanijos generolai kūrė planus, kaip išgelbėti žmoniją nuo vaikštančių negyvėlių.