Todėl prieš pusmetį Renata net pradėjo su juo artimai bendrauti, o kitos dvi draugės neprieštaravo, kad 20 metų vaikinas apsigyventų merginų nuomojamame erdviame 4 kambarių bute sostinės centre.

Tačiau po naujausių Tado išpuolių merginos ryžosi atsikratyti vaikino ir atvirai dienraščiui L.T. bei teisėsaugai papasakoti apie visas jo išdaigas. Draugių kantrybės taurė persipildė, kai vaikinas pagrasino vieną iš jų nužudyti, nuomojamame būste ištrankė baldus ir užmušė dvi šinšilas.

KARTĄ PASIGAILĖJO

Anot merginų, Tadas ir anksčiau išgėręs pasiautėdavo. „Kartą prisigėręs neturėjo prie ko prikibti ir puolė mane, stūmė į langą. Stiklas išdužo. Nesusipjausčiau, bet ant peties liko mėlynė”, – pasakojo 23 metų Lina. Kitąsyk jis pro langą išmėtė nemažai Linos daiktų, suplėšė jos mokyklinį atestatą.

Tuo tarpu savo simpatiją Renatą Tadas buvo sumušęs bent 3 sykius. Kartą mergina jau skundėsi policijai, tačiau susitaikiusi su skriaudiku pareiškimą atsiėmė.

NUŽUDĖ GYVŪNĖLIUS

Pastarosiomis dienomis Tadas įsisiautėjo, nes draugė Renata jo nebeištvėrė – susirinko daiktus ir išsikraustė. Tada Tadas pyktį nukreipė į Liną. Mergina dienraščiui L.T. prasitarė, kad kartą Tadas buvo išvykęs, o Renata pasiūlė pasikviesti į namus draugų, pavakaroti. Lina pakvietė. Apie tai sužinojęs Tadas primityviai nusprendė: Lina kalta dėl Renatos „neištikimybės” jam.

Merginos pasakojo, kaip Renatai išsikrausčius Tadas nužudė vargšes šinšilas: „Vieną pasiėmė ir trenkė į žemę. Mirė iš karto. Kitas taip pat.”

Jis Renatai skambino ir siūlė susitikti. Pretekstas – grąžinti šinšilas, kurios neva tebėra gyvos. Tačiau šį klastingą Tado pasiūlymą išgirdusi Laura draugei nusiuntė žinutę: „Tu juo netikėk, nes jis jūsų su peiliu laukia!”

Merginos namuose taip pat augino triušiuką bei pelytes. Šiuos gyvūnus jos nuo Tado paslėpė.

Nutaikiusi progą triušiuką Renata išsivežė į naują būstą, o peliukus saugumo sumetimais merginos grąžino į parduotuvę „Kika”.

GRASINO SUSIDOROTI

Tuo tarpu Tadas nerimo ir bandė toliau persekioti merginas. Vaikinas Linai skolingas 120 litų, tačiau jo skambutį su siūlymu atiduoti pinigus mergina irgi perkando kaip bandymą įvilioti į spąstus. Po kurio laiko draugė jai papasakojo, kad Tadas Renatos prie darbo laukė su peiliu. Bendraudamas su buto drauge Laura jis prasitarė: „Jeigu Lina būtų buvusi darbe, aš jai butelį būčiau į galvą paleidęs!”

Merginos kreipėsi pagalbos į teisėsaugą ir pareigūnai uždarė Tadą į areštinę. Pradėjusioms bendrauti su policija merginoms akys dar labiau atsivėrė – jos sužinojo apie turiningą jauno žmogaus kriminalinę praeitį bei faktą, kad jis jau sėdėjęs už grotų.