Trečiadienio vakarą, apie 19.45 val., Vilniaus policija gavo pranešimą apie įtartinai vairuojamą visureigį „Lexus“. Netrukus patruliai pastebėjo nurodytą automobilį Kareivių g. - mašina stovėjo eilėje prie sankryžos.

Priėjęs pareigūnas iškart suprato, kad vairuotojas stipriai apsvaigęs, liepė jam išjungti variklį ir paėmė automobilio raktą. Bet tada beveik nuogas (vilkėjo tik trumpikėmis) vyras puolė priešintis, pasičiupo visureigyje buvusią ylą ir dujų balionėlį.

Pareigūnai panaudojo dujas, bet tai nepadėjo. Tada šovė į jį iš elektroimpulsinio prietaiso „Taser“. Bet vyras išsitraukė į jį susmigusius kontaktus su laidais ir bandė pabėgti - nubėgo į kitą gatvės pusę, nugriuvo, pašoko, bandė bėgti toliau, bet buvo iškart sučiuptas.

Uždarytas policijos automobilyje nuogalius triukšmavo, nenorėjo tikrintis girtumo. Tačiau galų gale papūtė į alkotesterį, nustatytas 2,19 prom. girtumas. Įtariama, kad vyras galėjo vartoti ne tik alkoholį, nes jo elgesys buvo visiškai neadekvatus, be to, jo automobilyje rastas nedidelis tuščias polietileninis maišelis, kuriame, įtariama, galėjo būti laikomi kvaišalai. Todėl visureigį dar patikrino ir tarnybinis šuo.

Kol pareigūnai dirbo sulaikymo vietoje, surakintas „Lexus“ vairuotojas buvo laikomas policijos automobilyje. Praėjus valandai jis nė kiek neprasiblaivė, atvirkščiai - pasiuto: ėmė daužytis automobilyje, rusiškai kažką nerišlaus rėkė ir t.t. Į pareigūnų reikalavimus nusiraminti nereagavo, tik dar labiau įsisiautėjo, todėl buvo ištrauktas iš automobilio, vėl kelis kartus gavo dujų ir elektros. Tik po to kiek aprimo. Bet neilgam.

Atvežus jį į Priklausomybės ligų centrą (PLC) vyras jau vėl spardėsi ir rėkė: „Išleiskit!“. PLC medikas apžiūrėjo jį policijos automobilyje ir paprašė pareigūnų nevesti šio sulaikytojo į vidų: „Pernelyg agresyvus, kraują vėliau paimsim“.

Po to sulaikytasis buvo atgabentas į policijos komisariatą. Iš automobilio vedamas į pastatą, rėkė, kad jį muša.

Jam teks atsakyti ir už pasipriešinimą policijai, ir už tai, kad vairavo būdamas girtesnis nei 1,50 prom.