Kaip DELFI pasakojo įvykio liudininkai, važiuojantiems Algirdo gatve tuo metu degė raudonas šviesoforo signalas. Nuo centro pusės važiavę automobiliai sustojo prie šviesoforo laukdami žalio signalo. Tuo metu iš priešingos pusės centro link didžiuliu greičiu atlėkė automobilis „Volkswagen Passat“.

Įlėkęs į sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui, „Volkswagen Passat“ kliudė Naugarduko gatve važiavusį „Renault 19“, tuomet kirto sankryžą, trenkėsi į prie šviesoforo stovėjusį „Volvo V40“, paskui į už jo stovėjusį „Audi“ ir metėsi į dešinę gatvės pusę, kur atsitrenkė į ten stovėjusį automobilį „Toyota Corolla Verso“.

Kai kurie automobiliai sumaitoti nepataisomai. Visa gatvė buvo nubarstyta automobilių detalėmis, iš keleto mašinų išbėgo skysčiai.

Pirmoji nuo "VW Passat" nukentėjusi vairuotoja pasakojo, kad su savo "Renault" važiavo Naugarduko gatve nuo centro pusės. "VW Passat" sudaužė jos automobilio dešinį priekinį kampą - moteris sakė, kad vairuotojas bandė apvažiuoti jos automobilį, bet vis tiek kliudė. Vairuotoja tvirtino, kad "VW Passat" greitis buvo "labai didelis, siaubingas".

"Volvo" vairuotojas DELFI pasakojo stovėjęs eilėje prie šviesoforo, prieš jo automobilį buvo dar kelios mašinos, bet priešpriešiais atlėkęs "VW Passat" jų nekliudė - rėžėsi į "Volvo".

Į įvykio vietą atvyko du greitosios pagalbos ekipažai. Apžiūrėję avarijos kaltininką - 33 metų vyrą - išvežė jį į ligoninę. Tačiau, pirminiais duomenimis, rimtų sužalojimų jam pavyko išvengti dėl išsiskleidusios apsauginės pagalvės.

Į ligoninę išvežti ir du automobiliu „Audi“ važiavę žmonės: 28 metų vairuotoja ir jos draugas. Pasak į įvykio vietą atvykusio vairuotojos tėvo, dukra sunkesnių sužalojimų išvengė, bet patyrė šoką. Pirminiais duomenimis, jos draugui sužalota galva - jis trenkėsi į priekinį langą, nors saugos pagalvė ir išsiskleidė.

Tiriama, ar avariją sukėlęs vyras buvo blaivus.

"VW Passat" vairuotojas gyvena šalia avarijos vietos. Netrukus čia atėjo jo žmona. Moteris išgyveno dėl didžiulių nuostolių, kurių pridarė jos vyras, guodėsi tuo, kad niekas sunkiai nesužalotas. Ji plūdo vyrą be gailesčio. Paskui, kai jis jau buvo išvežtas į ligoninę, moteris su juo kalbėjosi telefonu - vyras kaltę bandė suversti "blogai sureguliuotiems šviesoforams".