Skirti sunkiais nusikaltimais kaltinamam R. Balkūnui maksimalią baudžiamajame įstatyme numatytą bausmę prokuroras pasiūlė antradienį Vilniaus miesto 1 apylinkės teisme. Prokuroras taip pat įsitikinęs, kad kaltinamajam turi būti uždrausta trejus metus vairuoti transporto priemones.

Be to, prokuroras teismo paprašė iš R. Balkūno priteisti nukentėjusiųjų pareikštus civilinius ieškinius – daugiau kaip 1,7 mln. Lt.

Prokuroras įsitikinęs, kad teisminio nagrinėjimo metu pilnai pavyko įrodyti kaltinamojo kaltę. Savo baigiamojoje kalboje E. Motiejūnas pažymėjo, kad R. Balkūnas avariją sukėlė būdamas apsvaigęs nuo narkotikų, nusikalstamas veikas padarė sąmoningai ir veikdamas tiesiogine tyčia, yra linkęs nusikalsti, nors ir atsiprašė nukentėjusiųjų, tačiau jo atgaila nėra nuoširdi.

Kadangi R. Balkūno automobilyje buvo rastas teleskopinė lazda, todėl prokuroras kaltinamąjį pasiūlė pripažinti kaltu ir dėl šaltojo ginklo laikymo.

Tuo tarpu R. Balkūno advokatas teismo prašė kaltinamajam skirti švelnesnę bausmę, pažymėdamas, kad kaltinamasis kategoriškai neigė, jog tądien, kai padarė avariją, vartojo narkotines medžiagas.

Teismas nuosprendį žada skelbti sausio viduryje.

DELFI primena, kad atlikę R. Balkūno šlapimo tyrimus ekspertai nustatė, kad juose yra metamfetamino pėdsakų. Be to, ekspertai nustatė, kad R. Balkūno šlapime rasta nedraudžiamų raminamųjų vaistų – lidokaino pėdsakų.

Tyrimo metu buvo gautos dviejų specialistų išvados, kad R. Balkūno vairuojamas automobilis Vilniaus gyvenamajame rajone skriejo ne lėčiau kaip 123 km/val. greičiu, nors toje vietoje yra leidžiama važiuoti tik 40 km/val. greičiu.

Skaudi nelaimė įvyko, kai Vilniaus S. Neries gatvėje gegužės 22-osios popietę „Honda Prelude“ lenktyniavo su BMW. Dideliu greičiu lėkusi „Honda“, anot mačiusiųjų, aplenkė BMW, o paskui vairuotojas nebesugebėjo suvaldyti automobilio. Mašina trenkėsi į šaligatvio bortelį, užlėkė ant šaligatvio, kliudė keletą žmonių ir apsivertė.

Šio įvykio metu vietoje žuvo pėsčiasis, gimęs 1987 m., ligoninėje mirė nė mėnesio nesulaukusi mergytė. Jos motinai sužalojimus teko gydytis ligoninėje, į kurią buvo paguldyta ir dešimtmetė mergaitė.