Sekmadienį 54 metų Prancūzijos pilietis Jean Paul Billochon (Žanas Polis Biliošonas) pareiškė, kad šeštadienį apie 23 val. Filaretų gatvėje jį sumušė du nepažįstami vaikinai ir atėmė piniginę, kurioje buvo tūkstantis Prancūzijos frankų, 300 litų, 40 Vokietijos markių, vairuotojo pažymėjimas, pasas, kreditinė kortelė “Master Card”, žurnalisto pažymėjimas, čekių knygelė, laikrodis “Cazoar”.

Vilniaus miesto 3-ojo policijos komisariato vyresniojo komisaro Henriko Surovičiaus teigimu, nukentėjusysis sakė pagal profesiją esąs žurnalistas. Pasak kriminalinės policijos pareigūnų, Ž.P. Biliošonas teigė dirbantis Prancūzijos radijo stotyje.

Dėl užsieniečio apiplėšimo komisariato pareigūnai iškėlė baudžiamąją bylą. Įtariamieji kol kas nesulaikyti ir nenustatyti.

Savaitgalį per išgertuves viešbučio kambaryje su merginomis kroatas prarado pusantro tūkstančio Vokietijos markių.

28 metų Kroatijos pilietis Zoran Mirič (Zoranas Miričas) pareiškė, kad tarp šeštadienio 23 val. ir sekmadienio 6 val. Kedrų gatvėje “Milžinų paunksmės” viešbučio kambaryje, kuriame jis laikinai gyvena, po išgertuvių su dviem nepažįstamomis merginomis, atsibudęs pastebėjo, kad iš kelnių kišenės dingo 1 500 Vokietijos markių.

Įtarus šiuo nusikaltimu, policijos darbuotojai sulaikė Panevėžio rajono gyventoją 20-metę V. K.

Sekmadienį 50-metis Švedijos pilietis Anders Peterson (Andersas Petersonas) pareiškė, kad apie 17 val. Panerių gatvės rajone esančioje kavinėje, kurios tikslios vietos nurodyti negali, gėrė alkoholinius gėrimus su dviem nepažįstamais vaikinais. Pastarieji iš švedo atėmė pasą ir 50 Vokietijos markių.

Šią vasarą Lietuvos sostinėje nuo plėšikų, vagių ir chuliganų nukentėjo keliasdešimt užsieniečių iš įvairių šalių.