Per ilgąjį savaitgalį policija surengė reidus įvairiu paros metu: naktį, ryte, popietę. Tačiau per visus šiuos reidus įkliuvo tik vienas neblaivus vairuotojas - penktadienį sustabdytas „Nissan“ vairuotojas „įpūtė“ 0,5 prom.

Šeštadienio rytą Laisvės pr. tikrinti vairuotojai buvo blaivūs. Simbolinę baudą gavo tik vienas, ir tas pats baudos nebūtų gavęs, jei nebūtų jos prisiprašęs.

Paprašius pateikti techninės apžiūros ir privalomojo draudimo dokumentus, „Opel Vectra“ keleivis ir vairuotojas supyko. Jie pareigūnui liepė nesikabinėti, tokių dokumentų vežiotis neprivalu, nes draudimą ir techninę apžiūrą policininkai gali patikrinti internete, grasino rašyti skundą ir t.t.

Paprastai policininkai, patikrinę duomenų bazėse ir įsitikinę, kad yra galiojantis draudimas bei techninė apžiūra, dokumentų nepasiėmusius vairuotojus paleidžia. Nors, pagal įstatymą, vairuotojai šiuos dokumentus privalo vežiotis.

Nervingam „Opel Vectra“ vairuotojui teko palūkėti, kol jam už dokumentų nepateikimą buvo rašomas protokolas. Skirta 2 eurų bauda.

Pareigūnai tai, kad ilgąjį savaitgalį Vilniuje įkliuvo vos vienas neblaivus vairuotojas, aiškina paprastai: „Visi išvažiavę“.