Ikiteisminis tyrimas pradėtas po to, kai pareigūnai, atlikę kriminalinės žvalgybos veiksmus, surinko pakankamai duomenų apie asmenį, neteisėtai disponavusį labai dideliu narkotinės medžiagos – kokaino kiekiu.

Š. m. kovo pradžioje surengtos specialios operacijos metu kriminalistai kartu su Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnais, sostinės Fabijoniškių mikrorajone sulaikė 31 metų vilnietį. Iškart po sulaikymo kriminalistai atliko neatidėliotinus proceso veiksmus ‒ viename daugiabučio namo aikštelėje stovinčiame automobilyje ir sulaikytojo gyvenamojoje vietoje surado apie 1 kg narkotinės medžiagos – kokaino. Šie balti milteliai yra vieni brangiausių narkotikų, nešančių didžiausią pelną nusikaltėliams, yra gerokai brangesni už sintetinius narkotikus ‒ vieno gramo kaina mažmeninėje rinkoje siekia net 80 eurų, praneša sostinės policija.

Iš apyvartos išimto kokaino vertė – apie 80 000 eurų. Manoma, jog narkotikai buvo skirti Vilniaus laisvalaikio praleidimo ir pasilinksminimo vietose laiką leidžiantiems asmenims. Sulaikytajam įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu.

Kadangi padaryta nusikalstama veika priskiriama prie labai sunkių nusikaltimų, be to, įstatymas už šią veiką numato griežtą laisvės atėmimo bausmę nuo dešimties iki penkiolikos metų, Vilniaus miesto apylinkės teismas, įvertinęs pateiktus duomenis, paskyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams.