Apie 15 val. avarija įvyko reguliuojamoje sankryžoje ties prekybos centru „Europa“: susidūrė 1998 m. laidos „Alfa Romeo 156“ ir 2008-ųjų „Mazda 6“. Automobiliai važiavo ta pačia kryptimi.

Ši sankryža filmuojama, todėl tikslios avarijos aplinkybės turėtų greitai paaiškėti. Pirminiais duomenimis, „Alfa Romeo“ vairuotojas, važiuodamas labai dideliu greičiu, bandė persirikiuoti į kitą eismo juostą.

Po susidūrimo apsukta „Mazda“ liko stovėti gatvėje, o „Alfa Romeo“ nulėkė ant šaligatvio. Pasak liudininkų, automobilis kliudė apšvietimo stulpą ir nuskriejo prie kito. Į antrąjį stulpą mašina trenkėsi tokia jėga, kad ten liko suplota galinė automobilio dalis. O didesnioji sumaitoto „Alfa Romeo“ dalis nuskriejo dar keliolika metrų ir sustojo pėsčiųjų zonoje. Dideliame plote mėtėsi smulkesnės automobilio dalys, ratai.

Vairuotojas, manoma, gyvas liko dėl išsiskleidusios oro pagalvės. Ugniagesiai DELFI sakė, jog pjaustyti mašinos liekanų jiems neprireikė – vairuotoją pavyko ištraukti be jų pagalbos.

„Alfa Romeo“ vairuotojas neturėjo jokių dokumentų. Tik, kai jis jau buvo išvežtas į ligoninę, atbėgę du jaunuoliai pareigūnams pasakė, jog tai jų draugas Marius P.

Jaunas „Mazda“ vairuotojas nenukentėjo – jo medikai į ligoninę nevežė.


Tekstas parengtas pagal DELFI skaitytojo P.Bachanovo informaciją.