Tačiau anksčiau du kartus teistas ir keliasdešimt kartų dėl administracinių teisės pažeidimų baustas V. Ivanovas savo poziciją pentadienio popietę pateikė Vilniaus miesto apylinkės teisme, kur buvo svarstomas Vilniaus apygardos prokuratūros prašymas įtariamajam skirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

„Nežinau, kodėl taip gavosi, tiesiog tuo metu tokia mintis šovė į galvą“, – teisme pareiškė V. Ivanovas.

Tačiau tokia jo versija sunkiai įtikinama – ikiteisminio tyrimo teisėjas Petras Karvelis nutarė, kad išžaginimu ir plėšimu įtariamas V. Ivanovas už grotų turės praleisti 3 mėnesius. Tai maksimalus įstatyme numatytas terminas.

Būtent tokiam terminui įtariamąjį prašė suimti ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis ir jam vadovaujantis prokuroras Nikolajus Kozliakas. Pasak jo, V. Ivanovas gyvena Panevėžyje, tačiau kažkokiais tikslais buvo atvykęs į Vilnių. Per apklausą įtariamasis nurodė, kad iš anksto neplanavo mergaitės išžaginti – ją tik norėjo apiplėšti. Dėl to jis ir atėjo į daugiabutį ir laukęs pirmos pasitaikiusios aukos.

Nusikaltimo metu V. Ivanovas buvo blaivus, pareigūnai kol kas neturi duomenų, ar jis vartoja narkotines medžiagas. Įtariamasis niekur nedirba, nesimoko ir neturi nuolatinės gyvenamosios vietos.

Kad prieš mažametę buvo panaudota seksualinė prievarta, pareigūnams pranešė jos motina – ji į namus grįžo ką tik po išžaginimo. Apsiverkusią dukrą radusi kambaryje motina sužinojo, jog laiptinėje ją užpuolė ir išžagino nepažįstamas vaikinas.

Įtariamasis netrukus buvo sulaikytas – pagal nukentėjusiosios nurodytus išorinius požymius policininkai maždaug po pusvalandžio jį sulaikė Vilniaus centre, Gedimino prospekte. Pas V. Ivanovą buvo rastas pagrobtas mobilusis telefonas, kurį jis greičiausiai ketino parduoti.

V. Ivanovas yra anksčiau teistas du kartus, taip pat ir dėl smurtinių nusikaltimų. Už mažametės išžaginimą ir plėšimą įtariamajam gresia laisvės atėmimo iki penkiolikos metų laisvės atėmimo bausmė.

Penktadienio popietę į teismą atvestas įtariamasis elgėsi gana ramiai, tačiau vedamas į teismo salę nuo fotografų slėpė savo veidą. O teisėjui nagrinėjant klausimą dėl kardomosios priemonės paskyrimo jis sakė, kad mieliau baudžiamosios bylos nagrinėjimo lauktų laisvėje – esą grįžtų pas motiną.