Žinomos tautodailininkės Laimutės Fedosejevos sūnus su draugais liepos 20 d. atvyko į festivalį Dainų slėnyje ir dingo be žinios. Jo draugai apie tai motinai pranešė šeštadienio rytą. Pasak jų, koncerto metu jie Tomą „pametė“ minioje, vėliau skambino, tačiau jo telefonas buvo išjungtas.

Dainų slėnis yra didelio tvenkinio saloje. Šiame tvenkinyje trečiadienį apie 11 val. palaikus surado ugniagesiai-gelbėtojai. Skenduolis jau buvo iškilęs į paviršių.

Ekspertai turės nustatyti vaikino mirties priežastį. Pirminiais duomenimis, vaikinas mirė nuskendęs, smurto žymių nematyti.

„Tomas buvo studentas, kuris savo nuopelnais universitetui ir aktyvumu gali būti pavyzdys visiems. Tokių entuziastingų ir savo veiklą mylinčių žmonių nėra daug. Universitetas užjaučia šeimą ir bendramokslius dėl šio skaudžios tragedijos“ – Vilniaus Gedimino technikos universiteto rektorius Alfonsas Daniūnas.

T. Fedosejevas 2008-2012 metais Vilniaus Gedimino technikos universitete studijavo elektronikos inžineriją ir šiais metais sėkmingai apsigynė bakalauro darbą tema „Virtualios garso realybės sistema“. Jis buvo aktyvus studentas ir atstovavo universitetą ne viename konkurse. „Imagine Cup“ turnyre buvo VGTU komandos lyderis ir pasiekė antrąjį turnyro turą, dalyvavo KTU organizuojamose „Robotų intelekto“ varžybose, laisvalaikiu kūrė robotus ir tinklalapius, programavo, domėjosi elektronikos mokslu. Taip pat pagal mainų programas 2010 m. studijavo Pietų Korėjos ir 2011-2012 m. Danijos universitetuose. 2011 metais atliko praktiką HSG–IMIT institute Vokietijoje.