Policijos departamentas atsiuntė pranešimą, kad žiniasklaidoje pasirodžiusią informacija apie tai, kad 2016 m. gegužės 15 d. liudytoja matė ieškomą merginą, paneigia byloje jau surinkti duomenys.

1. Šalia merginos kūno rastas 2016-05-14 autobuso bilietas Vilnius - Varėna (liudytoja teigia, kad panašią merginą matė 05-15).

2. Varėnos miesto kameros užfiksavo, kad mergina 2016-05-14 atvyko į miestą, išlipo iš autobuso ir nuėjo link parduotuvės.

3. Liudytoja skambino 2016-05-16 į Vilniaus apskr. policiją ir informavo, kad prieš parą (05-15) matė panašią merginą, važiavusią autobusu. Budėtojas užfiksavo skambinusios telefoną, padėkojo už informaciją, ji buvo perduota paiešką vykdžiusiems pareigūnams. Kaip tik tuo metu buvo gauta nemažai duomenų apie tai, kad ieškoma mergina pastebėta Vilniuje (su konkrečia vieta), tad visos pajėgos buvo mestos tikrinti šią informaciją.

Jai nepasitvirtinus, buvo patikrinta ir informacija apie galimą kelionę autobusu.

Policija atkreipia dėmesį, kad ieškant dingusios merginos buvo gauta labai daug įvairios ir prieštaringos informacijos, kurią visą reikėjo kruopščiai patikrinti.