Pirmadienį vakare Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai Vilniaus rajone, kelyje Medininkai – Mažoji Kuosinė, patikrinti sustabdė automobilį „Audi 100“ lietuviškais registracijos numeriais. Nors prie vairo sėdėjęs vyras elgėsi ramiai, VSAT pareigūnams įtarimų iškart sukėlė nerišli vairuotojo šneka ir akivaizdžiai nekoordinuoti judesiai. Nuo jo sklido alkoholio kvapas, praneša VSAT.

Patikros metu 55 metų Baltarusijos pilietis pasieniečiams tepateikė leidimą gyventi Lietuvoje. Paaiškėjo, kad užsienietis neturi vairuotojo pažymėjimo, o jo transporto priemonė nėra apdrausta valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu ir nustatyta tvarka nepatikrinta techninės apžiūros specialistų.

Apie įvykį VSAT pareigūnai informavo Vilniaus apskrities policininkus. Vairuotojui nustatytas 1,51 promilės girtumas.

Baltarusis yra gerai žinomas pasieniečiams už seniau įvykdytus panašaus pobūdžio pažeidimus – vairavimą apsvaigus nuo alkoholio, nepaklusimą teisėtam pareigūnų reikalavimui sustabdyti transporto priemonę ir pan.

Užsienietis ir automobilis perduoti toliau įvykio aplinkybes tirsiantiems Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams.