Ir jiems dar gerokai pasisekė – jeigu laiku nukentėjusiajam nebūtų suteikta medicinos pagalba, neaišku, kuo viskas būtų pasibaigę.

Dabar gi 21 metų Mantas Matulevičius ir 18 metų Kostas Romankevičius patraukti baudžiamojon atsakomybėn dėl viešosios tvarkos pažeidimo, K. Romankevičius dar kaltinamas ir dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo, už tai yra numatyta tik reali laisvės atėmimo bausmė.

Kokia bausmė bus skirta jauniems vyrams, nuspręs Vilniaus apygardos teismo teisėja Virginija Pakalnytė-Tamošiūnaitė, pirmadienį atvertusi baudžiamosios bylos medžiagą.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad 2014-ųjų balandžio 12-osios vakarą, apie 19 val., Vilniuje, Antakalnio g. esančioje parduotuvėje „Maxima“ be jokios priežasties prikibo prie čia apsipirkti atėjusio nepažįstamo vyro.

„Jie iš manęs pareikalavo pinigų, bet pasakiau, kad neturiu“, – pareigūnams vėliau pasakojo nukentėjusysis.

Kai apsipirkęs vyras netrukus išėjo iš parduotuvės, jaunuoliai nusprendė vėl pareikalauti pinigų. Kai ir vėl negavo, vienas jų vyrui trenkė į nosį, o kitas – į galvą. Nuo smūgio šis nukrito ir galva trenkėsi į asfaltą.

Sunkiai sužalotas vyras atsigavo tik tuomet, kai atvyko greitosios pagalbos medikai. Jie nukentėjusiajam rekomendavo kartu vykti į ligoninę, tačiau šis atsisakė. O vos sugrįžęs į namus vėl kvietė medikus – pasijuto blogai.

Ligoninėje medikai nustatė, kad vyrui į smegenis išsiliejo kraujas, be to, buvo lūžęs momenkaulis ir kaktikaulis, jo gyvybei buvo iškilęs pavojus.

M. Matulevičius ir K. Romankevičius pripažįsta jiems pateiktus kaltinimus, tačiau paaiškinti, kodėl iš nepažįstamojo reikalavo pinigų, taip ir negalėjo.

„Nežinau“, – lyg susitarę tvirtino jie ir dėl visko, kas nutiko, kaltino alkoholį – tada abu buvo apsvaigę. Vieną jų į teismą atlydėjo motina – nusikaltimo padarymo metu jis dar buvo nepilnametis.

Nukentėjusiuoju pripažintas vyras iš kaltinamųjų siekia prisiteisti 7 tūkst. eurų turtinei ir 20 tūkst. – neturtinei žalai atlyginti. Dar 3 tūkst. eurų ieškinį yra pateikusi Valstybinė ligonių kasa – tiek atsiėjo nukentėjusiojo gydymas.