Antradienį, apie 18. 30 val., Klaipėdoje, Minijos ir Naikupės gatvių sankryžoje kelių policijos pareigūnai stabdė motociklą be valstybinių registracijos numerių. Tačiau motociklininkas tik padidino greitį ir  nulėkė per sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui. Prie kitos, Minijos ir Kalnupės gatvių sankryžos, motociklininkas taip pat pralėkė degant raudonam motociklo signalui ir vos nesusidūrė su taksi automobiliu.

Dar prie kitos sankryžos, Minijos g. ir Statybininkų prospekto sankryžos į gaudynes įsitraukė dar vienas kelių policijos ekipažas.

Motociklininką pareigūnai nusivijo link Jūrinininkų prospekto. Pabėgęs nuo persekiotojų, baikeris pasuko link garažų. Atsirakino savo garažo duris ir bandė slėptis, bet pamatęs prieš eismą atvažiuojantį policijos ekipažą, sėdo ant savo motociklo ir vėl dideliu greičiu pradėjo važiuoti Šilutės plentu ir Jūrininkų prospektu.

Čia bėglį bandė sustabdyti policijos pareigūnai tyrę eismo įvykį (mikroautobusas užvažiavęs ant kanalizacijos dangčio, lūžo galinis tiltas), tačiau „narsus“ motociklininkas, pranėręs pro avariją patyrusį automobilį ir pro kelių policijos budėtojo mašiną, nukūrė toliau link Minijos gatvės. Jį nusivijo policijos „Škoda Octavia“.

Vėl atsidūręs Minijos gatvėje, motociklo „Yamaha FJ 1200“ vairuotojas, vos nepartrenkė dviejų pėsčiųjų einančių per pėsčiųjų perėją. Motociklui šokant per greičio slopinimo kalnelį, kažkas nuo
jo atplyšo, visas aparatas apsipylė juodais dūmais, dingo trauka ir motociklininkas nebetoli tenuvažiavo.

Rūtų gatve skersai kirtęs miestą vyriškis vertė motociklą Paryžiaus Komunos gatvėje ir čia suskubę policijos pareigūnai sulaikė nuo šalčio sustirusį baikerį.

Klaipėdietis Igoris M., gim. 1983 m., buvo blaivus. 1987 m. pagamintas motociklas priklausė jam. Vyras bėgo nuo policijos, nes motociklas neregistruotas, jis tik ruošiamas sezonui.

Jam gresia bausmė ir chuliganišką ir pavojingą vairavimą, grėsmės sukėlimą kitiems žmonėms, pėsčiųjų nepraleidimą einančių per pėsčiųjų perėją ir draudžiamo šviesoforo signalo nepaisymą.

Beje, vyrukas turi teisę vairuoti motociklus. Antroje vairuotojo pažymėjimo pusėje puikavosi žymos, kad jis turi A, B ir C vairavimo kategorijas.