2003-iųjų laidos „Mercedes Benz E270 CDI“ pastarosiomis dienomis pirmą kartą buvo gaudomas naktį iš penktadienio į šeštadienį. Tąsyk prie sporto, pramogų ir verslo centro „Forum Palace“ patruliai ketino patikrinti „Mercedes“ vairuotoją, tačiau šis, priėjus pareigūnei, numynė akceleratorių ir spruko. Automobilis kliudė policininkę. Laimei, mergina nukentėjo nesmarkiai.

Sekmadienį tas pats „Mercedes“ vėl buvo pastebėtas. Vairuotojas nepakluso reikalavimui sustoti. Tąkart jam pavyko pabėgti nuo persekiotojų.

Bet pirmadienį patrulių ekipažas šį automobilį vėl pastebėjo Karoliniškėse, L. Asanavičiūtės gatvėje. Vairuotojas vėl nepakluso ir nesustojo. Didžiuliu greičiu jis nulėkė Pilaitės link. Paskui pasuko į miško šunkelį. Net ir šiame labai kauburiuotame, neasfaltuotame keliuke jis lėkė didžiuliu greičiu, daužydamas automobilio dugną ir barstydamas detales.

Jam pavyko atsiplėšti nuo persekiotojų, tačiau, pasak pareigūnų, jiems labai pagelbėjo žmonės, nurodę, kur nuvažiavo bėglys. Be to, smėlėtame miško keliuke liko ryškūs padangų pėdsakai. Kai iš apgadinto „Mercedes“ ant kelio ėmė lietis skysčiai, sekti tapo dar lengviau.

Bėgliui pavyko išvažiuoti iš miško ir pasiekti A. Kavoliuko gatvės pakraštį. Tačiau asfaltu pasinaudoti jau, matyt, nebegalėjo dėl mašinos sugadinimų. Vairuotojas metė automobilį ir spruko pėsčiomis, nepamiršęs užrakinti mašinos.

Atskubėję patruliai prakaitu permirkusį įtartiną jauną vyrą aptiko netoliese esančioje apleistoje statybvietėje. Šis buvo spėjęs nusivilkti marškinėlius ir susikišti juos į striukės kišenę. Sulaikytas jis teigė nieko nevairavęs ir pėsčias ėjęs iš Pilaitės. Netoli jo sulaikymo vietos policininkai rado išmestą „Mercedes“ raktą.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra policijai gerai žinomas 27 metų vilnietis Mindaugas Matukas. Jis ne kartą buvo sulaikytas už įvairias nuodėmes. Nuo šių metų kovo jis kiekvieną mėnesį po porą kartų įkliūdavo policijai už tai, kad vairavo neblaivus ir neturėdamas vairuotojo pažymėjimo.

Beje, pirmadienio rytą buvo pranešta apie šio „Mercedes Benz“ vagystę Ukmergėje. Ar vagystė buvo iš tikrųjų, aiškinsis kriminalistai. Įtariama, jog pranešimas gali būti melagingas – policijos reikalavimams sustoti nepaklusę vairuotojai neretai bando gelbėtis vėliau pareikšdami, kad automobilis buvo pavogtas.