Į šiuos ir kitus klausimus daugiau kaip dvejus metus atsakymo ieškoję Vilniaus apskrities policijos kriminalistai ir Vilniaus apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų tyrimo skyriaus prokurorai mano, kad atsakymą į tai turėtų pateikti teisėjai – Vilniaus apygardos teismui perduota baudžiamoji byla dėl tyčinio nužudymo.

Kaltinimus dėl labai sunkaus nusikaltimo pareigūnai pateikė viename populiariame sostinės bare dirbančiam barmenui – įvairiuose kokteilių gaminimo čempionatuose prizines vietas pelniusiam Karoliui Jakelevičiui.

Teismui perduotos bylos kaltinamajame akte prokurorai nurodė, kad K. Jakelevičius kaltinamas tyčia nužudęs bejėgiškos būklės savo šeimos narį – sugyventinę Mildą S. Anksčiau buvo skelbta, kad ji – auskarų vėrimo meistrė.

Bylos duomenimis, jauna mergina galimai buvo nužudyta dar 2015 m. gruodžio 25 d. naktį, apie 4.30 val.

Prokurorai teigia, kad tą naktį ir kaltinamasis, ir jo draugė buvo neblaivūs, tuo metu tarp jų kilo konfliktas dėl pavydo, todėl, įtariama, K. Jakelevičius iš diržo padarė kilpą, kurią užnėrė ant nukentėjusiosios kaklo ir, įtariama, pasmaugė.

Ekspertai nustatė, kad Milda S. mirė nuo uždusimo.

Po nusikaltimo K. Jakelevičiui buvo nustatytas 2,4 prom. girtumas, neblaivi buvo ir nukentėjusioji. Ikiteisminio tyrimo metu buvo tiriama ir galima savižudybės versija.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas barmenas nepripažįsta jam pateiktų kaltinimų, tačiau ikiteisminio tyrimo metu atsisakė duoti parodymus. Kol kas jo pozicijos neišklausė ir teismas, baudžiamosios bylos dar net nepradėjęs nagrinėti.

K. Jakelevičius penktadienį savo pozicijos nepanoro išsakyti ir žurnalistams – nuo komentarų tiesiog susilaikė, bet pridūrė, jog šioje tragiškoje istorijoje yra daugiau klausimų nei atsakymų.

Kol nėra iki galo aiškios aplinkybės, apie bylą nėra linkęs kalbėti ir valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras Liutauras Rudzevičius.

Tuo metu Vilkaviškyje gyvenanti nukentėjusiosios motina žurnalistams sakė, kad jos dukra esą buvo nužudyta. „Parėjo ir pasmaugė – iš pavydo, kad jo nepaliktų“, – sakė ji.

Tragiško įvykio aplinkybes trijų teisėjų kolegija ketina pradėti aiškintis mėnesio pabaigoje.

Kol neįrodyta kaltė, K. Jakelevičius laikomas nekaltu, tuo metu jeigu teismas nuspręstų, kad jis vis dėlto įvykdė nusikaltimą, kuriuo yra kaltinamas, jam grėstų nuo 10 iki 20 metų laisvės atėmimo bausmė.