Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras Raimundas Binkis sako, kad A. Joniko ieškoma ne tik Lietuvoje – su pagalbos prašymu kreiptasi į tarptautines teisėsaugos institucijas (Interpolą ir Europolą).

R. Binkis ir policijos pareigūnai neslepia, kad po kraupaus įvykio besislapstančio jaunuolio paieškoje labai pravers žmonių pastabumas ir aktyvumas, įtariama, kad jaunuolį kas nors gali pamatyti ir keliaudami atostogų ar emigravę dirbti į užsienio šalis.

„Žmonės suteikia informacijos, jų aktyvumas labai naudingas ir gali padėti greičiau sulaikyti įtariamąjį“, – DELFI sakė prokuroras R. Binkis.

Neatmetama, kad liepos 7 d. avarijos kaltininkui gali padėti slapstytis ir užsienyje gyvenantys giminės ar draugai.

Smulkiau kalbėti apie tyrimo detales, pasak prokuroro, dar anksti, tačiau operatyviai paskelbus paiešką, ji vyksta itin intensyviai.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Biržų rajono policijos komisariatas prašo visuomenės pagalbos nustatant A. Joniko galimą buvimo vietą, jo ryšius, transporto priemones, kuriomis ieškomasis gali naudotis ir pan.

Asmenis, ką nors žinančius, prašome pranešti policijai telefonais: (8 450) 31 201, bendruoju pagalbos - 112, arba Panevėžio policijos pasitikėjimo telefonu (8 45) 503 333.

DELFI primena, kad liepos 7 d. apie 20.40 val. A. Jonikas Biržuose, Vytauto g., važiuodamas automobiliu „VW Golf“, viršijo leistiną greitį, nesuvaldė mašinos ir trenkėsi į šalikelėje stovėjusį „Renault Laguna“.

Eismo įvykio metu žuvo automobilio „Renault Laguna“ vairuotoja I. Č. (gimusi 1968 m.). Susidūrimo metu moteris į bagažinę krovė pirkinius (parduotuvės aikštelė remontuojama, todėl pirkėjai mašinas stato gatvėje), ji atsidūrė tarp automobilių. Smūgis buvo toks, kad į priekį nublokštas „Renault“ trenkėsi į medį.

„VW Golf“ keleiviai 17-metis, gyvenantis Biržų r., ir 16-metis, gyvenantis Pasvalio r., dėl sužalojimų gydomi Respublikinėje Panevėžio ligoninėje. „VW Golf“ vairuotojas A. Jonikas iš įvykio vietos pasišalino.

Iki šiol šis policijos pareigūnų šeimoje augęs jaunuolis jau buvo 9 kartus baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, tačiau ir toliau siautėjo Biržų gatvėse bei apylinkių keliuose. 

Alvaras Jonikas