Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba informuoja, kad lapkričio 22 d. vakarą gautas pranešimas, kad Skuodo rajone, Nausėdų kaime, liepsnose skendi gyvenamasis namas ir jo viduje gali būti du vyrai.

Į nelaimės vietą atvykus ugniagesiams, atvira liepsna degė gyvenamasis namas, kurio stogas jau buvo sukritęs. Ugniagesiai gaisravietėje, viename iš kambarių, rado lovoje apdegusio vyro, gimusio 1958 metais, kūną. Netrukus buvo rastas ir dar vienas žuvęs vyras, gimęs 1954 metais. Abu žuvusiejibroliai.

Per gaisrą nudegė stogas, viename kambaryje – perdengimas. Išdegė kambarys, apdegė ir kiti trys kambariai, namų apyvokos daiktai. Ugniagesiai iš namo išnešė du dujų balionus.

Kilusio gaisro aplinkybės dar tiriamos. Pasak Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Skuodo priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko Vaclovo Kirsenkos, viena iš gaisro kilimo versijų – netvarkinga elektros instaliacija. Šiame kaime tai pirmasis gaisras. Per 2015 metus ugniagesiai gelbėtojai Skuodo rajone gesino 52 gaisrus.

Pagrindinės gaisrų priežastys – neatsargus elgesys su ugnimi, krosnių židinių, bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimai ir elektros instaliacijos gedimai. Iš viso šiais metais Lietuvoje gaisruose žuvo 105 žmonės.