Nustatyta, kad 2015 m. spalio mėnesį nuo sukčių nukentėjo šeši klaipėdiečiai, kuriems į namus paskambinęs ir gydytoju prisistatęs asmuo melagingai pranešė apie artimojo neva įvykdytą nusikaltimą. Tokiu būdu iš Taikos pr., Kauno, Vyturio ir Kooperacijos g. gyventojų apgaule buvo išviliota nuo 200 iki 1800 eurų. Iš viso nukentėjusiesiems padaryta žala siekia 5900 eurų, praneša uostamiesčio policija.

Šių nusikaltimų padarymu kaltinami trys į organizuotą grupę susibūrę asmenys, nusikaltimų vykdymą organizavo Marijampolės pataisos namuose bausmę atliekantis 1988 m. gimęs nuteistasis, ankščiau teistas 7 kartus, tarp jų ir dėl analogiškų sukčiavimų. Jam talkino du klaipėdiečiai: 1977 m. gimęs 11 kartų teistas vyras ir 1975 m. gimęs 9 kartų teistas įtariamasis, kurie ankščiau taip pat teisti už panašaus pobūdžio sukčiavimus.

Ta pati sukčiavimus darančių asmenų veikimo schema veikia jau daugiau nei dešimtmetį, tačiau patiklūs gyventojai laisva valia vis dar atiduota paskutines savo santaupas į namus atėjusiems nepažįstamiems asmenims.

Baudžiamajame kodekse už sukčiavimą dalyvaujant organizuotoje grupėje numatytas laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.