Buvęs D.Guobienės sutuoktinis Gintaras Guobys pripažintas kaltu dėl oficialaus dokumento suklastojimo. 2000 metų gruodį šis vyriškis buvo nuteistas kalėti 15 metų už Gariūnų prekeivio nužudymą ir apiplėšimą. Subendrinus bausmes už visus nusikaltimus, G.Guobiui paskirta galutinė bausmė - 15 metų.

D.Guobienės sesuo Rasa Zdanavičienė pripažinta kalta dėl oficialaus dokumento suklastojimo. Teismas jai paskyrė 1 metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau, pritaikęs amnestiją, nuo bausmės atleido.

D.Guobienės sugyventinį Voldemarą Novickį teismas pripažino kaltu dėl oficialaus dokumento suklastojimo ir pareigūno papirkimo ir nuteisė kalėti 3 metus. Visiškai kaltę pripažinusiam vyriškiui teismas bausmės vykdymą atidėjo. Bus konfiskuota pusė nuteistojo turto.

Bylos duomenimis, 1998 metų kovo mėnesį D.Guobienė bandė padėti savo buvusiam vyrui G.Guobiui, seseriai ir draugui V.Novickiui įstoti į Maskvos naujojo teisės instituto filialą Minske, todėl suklastojo jų vidurinio mokslo baigimo atestatus.

Nuosprendyje teismas pažymėjo, kad nesiima vertinti, ar šis institutas atitinka aukštesniosios mokyklos statusą.

Į institutą stoti ketinę G.Guobys bei V.Novickis nebuvo baigę net vidurinės mokyklos, tik aštuonias klases.

G.Guobienė taip pat pripažinta kalta dėl sukčiavimo.

Tarpininkaujant V.Novickiui, 1998 metais iš suimtųjų artimųjų ji gavo 8 tūkst. JAV dolerių už pažadą perduoti pinigus teisėjams ir taip padėti paleisti kaltinamuosius iš suėmimo. Tačiau pinigai teisėjai perduoti nebuvo, o suimtieji liko nelaisvėje.