Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas antradienį jau antrą kartą atvertė E. Dančenkovui iškeltą baudžiamąją bylą ir apklausė tik vieną apsaugos darbuotoją, mačiusį, kaip buvo užpultas krepšininkas. Jis nelabai galėjo papasakoti, kaip buvo užpultas A. Macijauskas, tačiau patvirtino ikiteisminio tyrimo metu duotus parodymus.

Policijoje kalbėjęs apsaugos darbuotojas sakė matęs, kaip vienas vyras kartą A. Macijauskui smogė į veidą, o paskui nukentėjusysis jo paprašė iškviesti medikus ir policiją.

A. Macijauską teismas ketino apklausti birželį, tačiau greičiausiai ir tuomet nepavyks – nukentėjusiojo advokatas teismui nurodė, kad sportininkas nežino, kada sugrįš į tėvynę.

Kitas teismo posėdis numatytas liepos 4 d., tikimasi, kad į jį A. Macijauskas vis dėlto atvyks ir duos parodymus.

Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra E. Dančenkovą kaltina dėl viešosios tvarkos sutrikdymo, už tai yra numatyta arešto arba laisvės atėmimo bausmė.

Bylos duomenimis, incidentas, dėl kurio kaltinamas E. Dančenkovas, įvyko Vilniuje, Savanorių prospekte, prie dangoraižio „Helios City“, kur krepšininkas gyvena. A. Macijauskas tuo metu grįžo namo.

Krepšininkas buvo užpultas, kai ketino eiti namo – prie jo priėjęs vyras iš pradžių pasiteiravo, ar A. Macijauskas žais už Lietuvos rinktinę, o paskui ėmė grasinti, kad atims jo visus daiktus. Be to, sportininkas spėja, kad nepažįstamasis norėjęs jį apiplėšti – griebęs už rankos ir norėjęs atimti brangų laikrodį.

Krepšininkui buvo išmuštas dantis, jo veidas nusėtas kraujosruvomis.

Sportininką, įtariama, užpuolęs E. Dančenkovas tą patį vakarą buvo sulaikytas, jam nustatytas 1,48 prom. girtumas.

Su narkotikų platintojų grupuote siejamas futbolininkas šiuo metu yra teisiamas ir dėl didelio kiekio narkotinių medžiagų laikymo. Vilniaus apygardos teismas E. Dančenkovui yra skyręs 10 metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau šį nuosprendį nuteistasis apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui. Jis nuteistojo skundo dar nėra išnagrinėjęs.

Edgaras Dančenkovas ir Dmitrijus Choroškovas
Policijos pareigūnams D. Choroškovas ir E. Dančenkovas įkliuvo 2009-ųjų birželio 2-ąją, kai futbolininko vairuojamą automobilį „Mercedes Benz“ nusprendė sulaikyti operatyvininkai. Jie seniai stebėjo anksčiau dėl narkotinių medžiagų laikymo teistą E. Dančenkovą – buvo gavę informacijos, kad vyras nenutraukė savo nusikalstamos veikos.

Kai futbolininko automobilį ėmė persekioti pareigūnai, D. Choroškovas nusprendė atsikratyti įkalčių – automobilyje laikytus narkotikus išmetė pro langą, o paskui sustojo Fabijoniškių mikrorajone, L. Giros gatvėje.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad vyrai su savimi turėjo 496,879 g baltos spalvos miltelių, kurių sudėtyje buvo 126,338 g psichotropinės medžiagos metamfetamino.

D. Choroškovas prieš kelerius metus buvo nuteistas su popgrupės „69 danguje“ dainininkės Ingridos Martinkėnaitės vyru Andrejumi Velijevu.