Lapkričio 11-ąją, apie 21.40 val., palaikant viešąją tvarką minėtame miestelyje, Šiaulių apskrities policijos Radviliškio rajono policijos komisariato Prevencijos poskyrio tyrėjas M. K., pastebėjo į Kėdainių g. esančio daugiabučio namo kiemą įsukantį automobilį, kuris įvažiavęs į kiemą sustojo. Automobilio vairuotojas įvažiuodamas į neapšviestą kiemą išjungė šviesas, tai pareigūnaui sukėlė įtarimą.

Jis nusprendė patikrinti vairuotoją, kuris tamsiu paros metu geba vairuoti be jokių šviesų. Pasirodo, kad tai panevėžietis P. K., gim. 1956 m., kuris pasakė, kad atvyko pas pažįstamus. Policijos pareigūnas pastebėjo, kad automobilio salone buvo pridėta daug rankinių ir kitų asmeninių daiktų. Todėl vairuotojo buvo paklausta ar jis neturįs neleistinų daiktų. P. K. pripažino, kad turintis akcizais neapmokestintų cigarečių. Apžiūrėjus automobilį „Mazda 323“ buvo rasti ir paimti 151 pakelis cigarečių „FEST“ su Baltarusijos Respublikos banderolėmis, 220 pakelių cigarečių „NZ“ su Baltarusijos Respublikos banderolėmis, 80 pakelių cigarečių „NL“ be nustatyto Lietuvos Respublikos pavyzdžio banderolių.

Policija informuoja, kad dėl P. K. veiksmų buvo pradėta administracinė teisena dėl veikos, numatytos Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų 1632 str. Vyriškiui gresianti nuobauda yra gana nemaža - bauda nuo 5 tūkstančių iki 10 tūkstančių litų su cigarečių konfiskavimu bei su transporto priemonės konfiskacija arba be konfiskacijos. Taip pat atskirą „sąskaitą“ pateiks muitinės pareigūnai dėl nesumokėto akcizo mokesčio.