Ankstų ketvirtadienio rytą kraupus nužudymas Kaišiadorių rajone, J. Maciulevičiaus gynėjo žiniomis, esą įvykdytas dėl girtumo.

Teisme įtariamasis tikino kad važiuojant taksi netoli Stasiūnų kaimo jis užsimanė nusilengvinti ir paprašė taksisto sustoti.

Tyrimo duomenimis, J. Maciulevičiaus taksi vairuotojas pareikalavo susimokėti, tik tada eiti. Pirminiais duomenimis, mirtimi pasibaigęs konfliktas tarp keleivio ir taksi vairuotojo kilo jau abiems išlipus iš automobilio „Dacia Logan“.

Įtariamasis tikino, kad jis buvo vienas. Kitų keleivių nebuvę. Esą po nužudymo jis ketino pats toliau važiuoti taksi, tačiau už kelių kilometrų vertėsi ir po to automobilis įstrigo pakelės griovyje. Taigi, kelionę teko toliau tęsti pėsčiomis.

Įtariamasis - Krašto apsaugos savanorių pajėgų karys, pėstininkas jau trejus metus. Tarnyboje jis problemų nekėlė.

Policijai jis žinomas dėl chuliganiško elgesio. Vyras įtikinėjo, kad dėl nusikaltimo mažai ką gali paaiškinti, esą tuo metu jis buvo gerokai apsvaigęs nuo alkoholio, todėl ir elgesys buvęs neadekvatus.

Prokuroras Andrius Kiuršinas į teismą kreipėsi prašydamas įtariamąjį suimti trims mėnesiams.

Papildyta 13.37 val.: teismui užteko tyrimo metu surinktų duomenų, tad buvo tenkintas prokuroro prašymas.

Bylos duomenimis, taksi vairuotojas nužudytas itin žiauriai – pirminės apžiūros metu nužudytojo kūne suskaičiuota 31 dūris, 11 jų – galvoje.

Nužudytojo kūnas rastas visai netoli taksi įmonės vadovo Algimanto Radvilos sodybos. Tad viena pradinių versijų buvo siejama ir su anksčiau jam mestais grasinimais.

Tyrėjai dar aiškinasi pateiktą versiją, mat apklausoje teisme nuskambėjo ir pasakojimo dalis, kad esą J. Maciulevičius dar gerdamas su bičiuliais sugalvojo pasilinksminti iškviesdamas taksi ir nuo jo pabėgdamas nesumokėjęs.

Antrasis įtariamasis į teismą vežamas nebus, mat pirminio tyrimo metu atsirado informacijos, kad jis nebuvo nusikaltimo bendrininkas. J. Justinas Maciulevičius vos sulaikytas tikino, kad buvo vienas.