Penkis kartus teistas vilnietis Aleksandras Orlovskis gali būti ramus – atlikęs bausmę, kurią jam teismas skyrė už prekybą narkotinėmis medžiagomis, laisvėje galės grįžti į mylimos moters glėbį. Tai ji jau įrodė teisme – kai DELFI žurnalistas po nuosprendžio paskelbimo bandė nufotografuoti jos mylimąjį, moteris visa jėga puolė demonstruoti savo ištikimybę nuteistajam.

Kai nepavyko atimti ir sudaužyti fotoaparato, pagyvenusi moteris žurnalistui kumščiais smūgiavo į pilvą, o galop ėmė grasinti: „Išeisi į lauką, plaukus nurausiu!“

Taip moteris susijaudinusi sutiko Vilniaus miesto apylinkės teismo jos sugyventiniui priimtą nuosprendį – teisėja Lilija Tarčevskaja nutarė, kad narkotines medžiagas įgijęs ir pardavęs A. Orlovskis už grotų turės praleisti 4 metus.

Skelbdama nuosprendį teisėja pabrėžė, kad A. Orlovskis teistas už analogiškų nusikalstamų veikų padarymą, teistumas neišnykęs, jis nusikalto netrukus po to, kai jam baigėsi bandomasis lygtinio paleidimo iš laisvės atėmimo vietų laikotarpis.

„Nusikalstamos veikos sunkumas, pakartotinis tokios pat rūšies nusikaltimo padarymas vos baigus atlikti bausmę byloja apie tai, kad kaltinamasis nesiekia taisytis”, – pabrėžė teisėja.

Kol nuosprendis neįsiteisėjo, nuteistasis paliktas laisvėje – jis dar galės skųstis apeliacinės instancijos teismui.

Aleksandras Orlovskis
Bylos duomenimis nustatyta, kad A. Orlovskis balandžio 17-osios rytą, apie 10 val., Vilniaus romų bendrijoje, laikė ne mažiau, kaip 0,336 g miltelių, kurių sudėtyje buvo ne mažiau kaip 0,103 g narkotinės medžiagos – heroino. Šiuos narkotikus jis už 100 litų neteisėtai pardavė liudytojui, kuriam policijos pareigūnai taikė anonimiškumą, nes jis veikė pagal pagal nusikalstamą veiką imituojantį modelį.

A. Orlovskis pripažino, kad pardavė heroiną, tačiau teisinosi, jog taip pasielgė būdamas beviltiškoje situacijoje.

„Balandžio mėnesį ilgą laiką stipriai išgėrinėjau ir niekaip negalėjau nutraukti alkoholio vartojimo – vieną rytą nuėjau į viršutinį taborą dar nusipirkti alkoholio, tačiau man pasiūlė geriau pavartoti heroino, – teisme kalbėjo A. Orlovskis. – Iš kažkokio vyriškio už 60 Lt nusipirkau 5 lankstinukus su heroinu ir grįžau į namus. Bet narkotikų nevartojau, jie taip ir liko kišenėje.“

Kaltinamasis sakė, kad kaip tik tuo metu į jo namus atėjo nepažįstamas vyras, kuris paprašė parduoti narkotikų.

„Pardaviau jam visus penkis lankstinukus su heroinu už 100 litų, o už gautus pinigus vėl nusipirkau degtinės“, – sakė A. Orlovskis.

Narkotikų pardavimo atvejį užfiksavę pareigūnai neskubėjo sulaikyti A. Orlovskio – jie toliau slapta stebėjo, ar jis nepardavinėja heroino. Kai tokių atvejų neužfiksavo, atvyko į jo namus daryti kratos. Jos metu A. Orlovskio nebuvo, tačiau vos tik sužinojęs, kad namuose lankėsi policijos pareigūnai, vyras pats atvyko į komisariatą.

Tuo metu policijos pareigūnai teigė, kad ne kartą gavo informacijos, jog A. Orlovskis prekiauja heroinu, todėl buvo nutarta šią informaciją patikrinti. Pareigūnams sutiko talkinti vienas A. Orlovskį pažįstantis buvęs narkomanas – būtent jam ir buvo parduotas heroinas.