Gegužės 12 diena tapo lemtinga, kai Lietuvos Apeliacijos teismas vyrui atėmė paskutinę viltį išsisukti nuo bausmės už sugriautą vienos savo dukterų gyvenimą. Vyras nuteistas už mažametės žaginimą ir seksualinį prievartavimą. Netrukus jis turėjo keliauti į pataisos namus devyneriems metams.

Mažametę tėvo auka tapo 2014 metais, iškart po Naujųjų metų sutiktuvių. Tas pats namas, kuris degė ir kuriame tėvas bandė nužudyti vyresnėlę dukterį – nusikaltimo vieta. Bylos duomenimis, girtas vyras mažametę dukterį nutempė į lovą, mušė, užgulė, kad ji negalėtų priešintis, užspaudė burną ir išžagino. Mažametę tėvas po to girdė alkoholiu, liepė gerti jai nežinomus vaistus ir grasino, jei ji kam prasitars – užmuš visą šeimą. Vienas šeimos narių tapo atsitiktiniu nusikaltimo liudininku, o mergaitė nė neketino slėpti, ką padarė tėvas. Mamos tuo metu nebuvo namuose, jai teko dirbti.

Po sveiku protu nesuvokiamo nusikaltimo mergaitei teko gydytis ir kūno, ir sielos žaizdas. Vyras buvo sulaikytas, o vaikų mama pasistengė kuo greičiau imtis priemonių, kad mažametė grįžtų į normalų gyvenimą ir nusprendė emigruoti. Lietuvoje liko viena, gerokai vyresnė dukra.

Teisme vyras bandė įrodyti, kad jį artimieji šmeižia, esą niekas net neatliko išsamaus tyrimo. Jis net teismo reikalavo surasti duomenis, kad mažametė nė nebuvusi namuose. Taip pat reikalavo iškviesti į teismą salę parodymus davusius žmones, net mažametės drauges.

Tačiau jo nusikaltimo neigimas nepadėjo išsisukti. Teismui užteko pagrįstų duomenų, kad vyrą pasiųstų už grotų. Tik teismas neliepė vyro suimti nedelsiant. O teismo sprendimo, o dabar jau ir įsiteisėjimo, jie laukė laisvėje. Tik buvo įsipareigojęs raštu, kad nesiartins prie šeimos narių ir nebedraus su jais. Vyrą priėmė jo motina, kuri gyvena Jonavoje. Šeimos namą jis privalėjo apleisti.

Mažametę gynė ir jos mama bei kiti šeimos nariai. Tiesa, bylos tyrimo metu vyras jau turėjo nelegaliai laikomą ginklą, tačiau tyrėjai per kratas jo taip ir nerado. Šeimos nariai tyrėjams apie ginklą pasakė iškart, kai tik prasidėjo bylos tyrimas.

Vyras teisme nevengė pabrėžti, kad tai dar vienas melas apie jį – juk per kratas niekas nieko nerado. Visgi dabar aiškėja, kas šeima nemelavo apie ginklą. Tik vyras jį gerai paslėpė. Įtariama, kad gegužės 18-osios naktį jis panaudojo tą patį ginklą, kurį anksčiau artimieji ir matė namuose.

DELFI primena, kad naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį merginos tėvas atvyko pas savo dukrą į Karmėlavą. Tėvas išsiviliojo dukrą su sugyventiniu į kiemą. Jiems bekalbant ir vaikštinėjant po kiemą, vyras įėjo į namus. Paskui tėvą į namus užėję dukra su vaikinu pastebėjo, kad vyras rankose laiko pistoletą. Tuomet vyras šovė į dukrą. Paskui šovė į dukros vaikiną. Gelbėdamasis nuo šūvių jaunuolis laiptais užbėgo į antrąjį namo aukštą ir iššoko pro antrojo namo aukšto langą. Visgi sužalojimų vaikinas neišvengė.

Jam peršauta ranka. Kai vaikinas pabėgo, merginos tėvas padegė namą.
Ugniagesių duomenimis, 01.08 val. žmonės pranešė apie atvira liepsna degantį namą. Į nurodytą gaisro vietą atskubėjo ir policijos pareigūnai. Sužalotas vaikinas buvo grįžęs prie namo ir nurodė, kad viduje gali būti likusi jo draugė.

Vienas pareigūnų, kinologas, išgirdęs balsą viduje, puolė į degantį namą ir ant rankų išnešė merginą.

Tėvas nelaukė, kol atvyks policija ar ugniagesiai. Jis nusižudė. Seniūnės teigimu, jauna šeima nebeketina šiame name toliau gyventi, žada išsikraustyti iš Karmėlavos.