Detales Mažeikių policija žada atskleisti penktadienį, kai iš Latvijos pargabenti uogautojai ateis į policiją pateikti informacijos apie saugų sugrįžimą.

Latvijos, Kuržemės regiono policijos atstovė Jolanta Knispe pranešė, kad ieškant dviejų pasiklydusių lietuvių - vyro ir žmonos - į orą buvo pakeltas kariškių sraigtasparnis, mišką apžiūrinėjo policininkai ir kariškiai, tačiau žmonės nepastebėti.

Du miške paklydusius lietuvius išgelbėti padėjo Ventspilio krašto gyventojai - klaidžiodami miške lietuviai juos sutiko, latviai parodė į kurią pusę reikia eiti, kad pasiektų degalinę. Jos darbuotojai iškvietė policiją. Latvijos pareigūnai paklydėlius nuvežė į nuovadą, pasidomėję, ar nereikia medikų, ar lietuviai nebuvo užpulti, apiplėšti, ar kitaip nenukentėjo ir, įsitikinę, kad uogautojai yra sveiki ir gerai jaučiasi, padėjo saugiai pasiekti Lietuvą.

Pasak Latvijos pareigūnų, du pusamžiai mažeikiškiai Latvijos miškuose rinko spanguoles, su jais kartu buvo dar keli žmonės, tačiau pora atsiskyrė, paklydo, dar kurį laiką su artimaisiais bendravo telefonu, tačiau šiam išsikrovus, liko be ryšio. Supratę, kad teks nakvoti miške, sukūrė laužą, šildėsi, o pernakvoję vėl klaidžiojo po mišką.

Anot Latvijos pareigūnų, miškai, kuriuos labai mėgsta ir vietos gyventojai, ir lietuviai, yra klaidūs, kai kur užpelkėję, žmonės čia paklysta dažnai. Ne visada tokie nutikimai baigiasi gerai. Pareigūnai įspėja, kad uogautojai, eidami į mišką pasiimtų ir tokių priemonių, kurių gali prireikti paklydus - šiltų rūbų, priemonių laužui sukurti, garsą skleidžiančių prietaisų (tam tinka švilpukai), būtina turėti žibintuvėlį, peilį. Mobilus telefonas gali ir nepadėti, nes miške jis gali ir neveikti.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją