„Klaipėda“ rašo, kad jai įtarimų nesukėlė, kad prašoma atsiskaityti ne pinigais, o vadinamaisiais Pay Safe Card vaučeriais - išankstinio mokėjimo čekiais. Laimė, šiaip ne taip aptikusi, kur Klaipėdoje galima nusipirkti tų vaučerių, moteris nenurodė jų kodų ir taip nepapildė sukčių sąskaitos, tačiau vos netapo jų auka.

Lietuvos kriminalinės policijos biuras apie virusą, kuris skirtas apgaule išvilioti pinigus iš kompiuterių savininkų, prisidengiant Lietuvos teisėsaugos įstaigų vardu, pirmą pranešimą buvo išplatinęs pernai sausį.

Nurodyta, kad virusas „užrakina“ užkrėstą kompiuterį, o jo savininkui parodo pranešimą su Lietuvos teisėsaugos įstaigų simbolika ir melagingu pranešimu, kuriame nurodyta, kad įrenginys užblokuotas dėl neva padarytų teisės pažeidimų.

Vartotojo prašoma sumokėti 300 litų baudą, kad kompiuterio blokavimas būtų panaikintas. Gyventojai buvo įspėjami, kad tokie atvejai yra pasikėsinimas sukčiauti ir patariama jokiu būdu nepervedinėti pinigų nusikaltėliams.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovo Albino Strumylos tvirtinimu, policija nėra gavusi pranešimų, kad taip būtų nukentėję uostamiesčio gyventojai, bet, pasak jo, „galbūt kai kas ir nukentėjo, bet nesikreipė į policiją“.

Anot A. Strumylos, naršant internete reikia būti labai atsargiems - šioje erdvėje netrūksta nusikaltimų ir jų skaičius auga visame pasaulyje. Žmonės, pastebėję tokias veikas, gali pranešti policijai.